BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKashkari: Faiz artışlarına ara vermekten çok uzağız----

Kashkari: Faiz artışlarına ara vermekten çok uzağız

Kashkari: Faiz artışlarına ara vermekten çok uzağız
06 Ekim 2022 - 17:45 www.finansgundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari enflasyon düşene kadar agresif faiz artışlarına ara vermekten uzak olduklarını söyledi.

Bir konferansta konuşan Kashkari “Daha yapacak işimiz var. Enflasyon düşüşe geçene kadar faiz artışlarına ara vermekten uzağız.” diye konuştu.

Bloomberg HT'de yer alan haberde, Kashkari enflasyonun henüz zirveyi görmemiş olabileceğini, enflasyonda düşüşün bir veya iki yılı alabileceğini belirtti. Kashkari yüksek faiz ortamına geçiş sürecinde finans piyasalarında ve küresel ekonomide bazı sıkıntılar olabileceğini, bunun da kapitalizmin ‘doğasında var olduğunu’ söyledi.

Kashkari’nin bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunuyor. Fed son 3 toplantıda 75’er baz puanlık Faiz artışı yapmış, yılın son 2 toplantısında da 125 baz puan artış sinyali vermişti. Fed’in sonraki toplantısı 1-2 Kasım’da gerçekleşecek.

Kashkari “herkesin merak ettiği en büyük soru yumuşak iniş yapıp yapmayacağımız. Umarım öyle olur. Yumuşak iniş yapmaya çalışacağız ama enflasyonu düşürmek zorundayız” şeklinde konuştu.

San Francisco Fed Başkanı Daly: Faiz yükselmeli

 

Yatırımcılardan Fed'e uyarı: Ekonomi çökebilir!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)