BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık​Kârı 5.2 milyar dolar geriledi----

​Kârı 5.2 milyar dolar geriledi

​Kârı 5.2 milyar dolar geriledi
14 Ocak 2014 - 20:56 www.finansgundem.com

JPMorgan, Madoff anlaşmasının da etkisiyle, 2013 son çeyreğinde yüzde 7.3 düşük kâr açıkladı

JPMorgan Chase & Co. geçtiğimiz çeyrekte, yükselen hukuki maliyetler ve anlaşma doğrultusunda Bernard Madoff'a 2.6 milyar dolarlık ödeme yapılması ile, yüzde 7.3 düşük kâr açıklarken, üç yıl üst üste rekor yıllık gelir serisi de son buldu.

New York merkezli, ABD'nin en büyük bankası JPMorgan'ın net kârı, dördüncü çeyrekte 5.28 milyar dolar, yani hisse başına 1.30 dolar gerilerken, geçen yılın aynı döneminde 5.69 milyar dolar, yani hisse başına 1.39 dolar kâr açıklamıştı. Madoff anlaşması ve ve tek seferlik kalemler dahil edilmediğinde ise hisse başına kâr 1.40 seviyesinde gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin tahmin medyanı ise hisse başına 1.37 dolar seviyesindeydi.

Banka CEO'su, 57 yaşındaki Jamie Dimon, alıcıları mortgage tahvillerinden uzaklaştıran suçlamaları da içeren hukuki sıkantıları azaltırken, müşterilerin gözardı etmesi durumunu şüpheli bir hareketliliğe çevirdi. Bankanın geçtiğimiz hafta dördüncü çeyrek kârını 850 milyon dolar kadar olumsuz etkileyeceğini açıkladığı Madoff anlaşmasıyla birlikte, JPMorgan yıl içerisinde hukuki anlaşmalara 23 milyar dolardan fazla harcama yaptı. 

New York'ta bulunan CreditSights Inc. kıdemli bankacılık analisti Pri de Silva, "Her şey hesaba katıldığında, kötü bir çeyrek değildi. Hukuki sorunlar dışında normal bir çeyreğe yakın sonuçlar" ifadelerini kullandı. 

Banka hisseleri New York saati ile 11:42'de 1 sent yükselirken, erken saatlerde yüzde 1.5'e varan artış kaydetmişti. Hisseler geçtiğimiz yıl yüzde 33 kazanç sağlarken, 24 şirketi içeren KBW Banka Endeksi yüzde 35 yükselerek 1997'den bu yana en iyi yıllık performansı gösterdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)