BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKargo çalışanına zam----

Kargo çalışanına zam

Kargo çalışanına zam
19 Temmuz 2022 - 17:12 www.finansgundem.com

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS), yıl başında yapılan toplu iş sözleşmelerine ek olarak yapılan protokollerle UPS, Aras Kargo ve DHL Lojistik'te yaklaşık yüzde 30 ek zam alınarak, asgari ücret ile aradaki farkın korunduğunu duyurdu.

Ekonomik koşullar ve hızlanan enflasyon nedeniyle gerileyen alım gücünde iyileştirme sağlanan iş yerlerine bazı kargo şirketleri de katıldı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS), sendikanın örgütlü olduğu işyerlerinde ek ücret artışları sağlandığını duyurdu.

Sendikadan yapılan açıklamada, ücretlerde yaşanan erimenin ve kayıpların önüne geçmek için bir süreden beri işverenlerle müzakereler yürütüldüğü ve yapılan görüşmeler sonucunda olumlu sonuçlar elde edildiği belirtilerek, "Yapılan görüşmeler neticesinde imzalanan protokoller ile üyelerimizin ücretlerinin yüzde 30 oranında artırılması kararlaştırılmıştır" denildi.

Yapılan anlaşmaya göre, UPS Kargo ve Aras Kargo’da asgari ücret artışı oranında ücret zammı sağlanırken DHL Lojistik’te ek zamla asgari ücret ile aradaki fark korundu.

Açıklamada, İstanbul, Adana, Mersin ambarlarında da yüzde 25 ila 44 arasında değişen oranlarda ücret artışı sağlandığı belirtildi.

Garanti BBVA çalışanlarına 3.kez zam yaptı

 

İstanbulkart’a yüzde 100 zam yapıldı

 

Emeklilerin zamlı maaşları hesaplara yatmaya başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)