BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKara Cuma için 3 önemli tavsiye----

Kara Cuma için 3 önemli tavsiye

Kara Cuma için 3 önemli tavsiye
27 Kasım 2020 - 17:49 www.finansgundem.com

Bu yıl Kara Cuma indirimlerinde, kredi kartı tuzağına düşmemek için neler yapılmalı?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yıl birçok açıdan oldukça farklı oldu ancak Kara Cuma her zamanki gibi hareketli bir dönem vaat ediyor. Ancak bu dönemde yapılacak harcamaların büyük bir bölümünün, online gerçekleşmesi bekleniyor. National Retail Foundation’ın son dönemde gerçekleştirdiği bir anket çalışmasının sonucuna göre kredi kartları bu yıl da tüketicilerin en gözde ödeme seçeneği. 

Alışveriş yapacak olanların büyük bir bölümü halihazırda borç içinde olabilir. creditcards.com'un anketine göre, an itibarıyla kredi kartı borcu bulunan kart sahiplerinin neredeyse %60’ı bu hafta alışveriş yapacağını söyledi.

LendingTree Baş Sektör Analisti Matt Schulz, “son indirim dönemlerinde gördüğümüz ilginç şeylerden biri, insanların kötü geçen 2020’yi telafi etmek için bazı durumlarda normalde harcayacaklarından fazla harcamayı seçmeleri” dedi. Schulz bu trendi ABD’de Cadılar Bayramı ve Şükran Günü döneminde de gördü ve insanlar kaçırdıkları doğum günü  partilerini ve mezuniyetlerini telafi etmek istediler. İşte bu yıl kredi kartınızı rahatlatacak çözümler.

Önceden planlayın

Debt 101 (Borç 101) isimli kitabın yazarı mali müşavir Michele Cagan’a göre, hangi kartları kullanacağınızı önceden planlamak ve karar vermek oldukça faydalı. Her kartta bulunan mevcut borçları değerlendirerek ve planladığınız harcamayı göz önünde bulundurarak başlayın. 

Farklı hesap kesim tarihleri olan kartlara alışverişlerinizi bölüştürmek, ödeme yaparken işe yarayacak. Örneğin tek bir karttan büyük miktarda ödeme yapmak yerine, iki farklı ödeme günü olan kartlara alışverişlerinizi bölüştürün.

Maaşınızı ne zaman alacağınızı düşünün ve yapacağınız ödemeleri planlayın.

Cagan, “eğer kredi kartı limitinizi yükseltebiliyorsanız bunu yapın” dedi. Wall Street Journal’ın haberine göre, kredi kartı limitinizin kullanımınıza oranının düşük olması, kredi notunuz için olumlu olacak.

Ancak yüksek bir limitin de daha fazla harcama için yeşil ışık olmadığını unutmamak gerekiyor. Schulz’a göre kredi kartı harcamalarını olabildiğince düşük tutmak ideal. Schulz, ödemeleri ayırmanın birçok olumlu yanı olduğunu düşünüyor.

Stratejik davranın ve küçük yazıları okuyun

İndirimlerden önce araştırma yapmak oldukça önemli. Öncelikle bir liste yapın ve bütçenizi oluşturun. Eşit derecede önemli olan bir diğer konu da, yapacağınız alışverişten karınız olup olmayacağı. 

WalletHub Analisti Jill Gonzalez, “bazı şeyler Kara Cuma’da daha ucuz oluyor” dedi. Açıklamasının devamında, “ancak WalletHub araştırmalarına göre, satışa sunulan ürünlerin %21’i, Kara Cuma öncesi fiyatlarına kıyasla herhangi bir avantaj sağlamıyor” ifadelerini kullandı.

Yılın bu zamanında birçok kişi kredi kartı başvurusu yapıyor olsa da, kart almak için onay alan insanların sayısı halen oldukça düşük. Bankalar pandemi dönemindeki riski değerlendirmeye çalışıyor. Gonzales, baktığınız her finans teklifinin detaylarını okumanızı ve gecikmeli faize dikkat etmenizi tavsiye ediyor.

Ani satın alım ve kredilere direnin

Cagan, ayrıca insanları online alışverişe teşvik ediyor. Cagan’a göre böylece, ani alımlar azalıyor.

Ancak ani alım zihniyeti kredi alımları konusu için de geçerlilik gösteriyor. FICO Scores Başkan Yardımcısı Tom Quinn, “birçok perkandeci, hızlı krediler için başvurmanızı sağlayacak teklifler sunuyor. Aynı zamanda bu teklifler indirim dönemlerinde daha da artıyor” dedi.

Quinn’e göre, yeni bir kredi kartı almanın, kısa bir süreliğine kredi notunuzu düşürdüğünün farkında olmak da önemli. Aynı zamanda başvurduğunuz kredi kartına uygun olup olmadığınızı da araştırmalısınız. Bazı kredi kartlarının ödülleri yalnızca belirli türlerde alışverişler yapanlara yönelikken, diğer kredi kartları farklı tüketicilere hitap edebilir.

Son olarak kredi kartlarınızı olabildiğince erken ödeyin. Quinn, indirim döneminden iki ya da üç ay sonra ödemesini bitirebileceğiniz alışverişleri yapmanızı öneriyor. Schulz, “insanlar baskı altında olduklarında kötü kararlar verirler ve konu para olduğunda bu fikir oldukça doğru” dedi.

Londra finans merkezi Fransa’nın saldırısı altında

 

Avrupa’nın Finans sektörü belirsizliğin zirvesinde

 

Açık bankacılık: Finans sektörünün geleceği nasıl olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)