BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKan grubu AB olanlar hastalıklara daha dirençli----

Kan grubu AB olanlar hastalıklara daha dirençli

Kan grubu AB olanlar hastalıklara daha dirençli
21 Ağustos 2022 - 09:44 www.finansgundem.com

Bazı araştırmalar kan gruplarına göre hastalıkları ayırmanın mümkün olduğunu ortaya koyuyor. İşte kan grubuna göre hastalıklar…


Kan grubuna göre hastalıklarla ilgili birçok araştırma yapılmış. Buna göre diyabet veya romatizmal hastalıklara sahip olanların hep aynı kan grubuna sahip olduğu görülüyor. Kan grubu AB olan kişilerde ise tüm hastalıklar daha az yaygın.

Healthline'de yer alan habere göre 2020 yılında yapılan bir araştırma , 424 kişilik bir grupta O kan grubunun tip 2 diyabet riskinin azalmasıyla, B kan grubunun ise riskin artmasıyla ilişkili olduğunu buldu.

KAN GRUPLARINA GÖRE HASTALIKLAR

2020'de yapılan diğer çalışmaya göre tip 2 diyabet geliştirme riskinin A kan grubunda diğer kan gruplarına göre daha yüksek olduğunu buldu.

Pakistan'dan 2017 yılında yapılan bir çalışmada, araştırmacılar benzer sonuçlar buldu. 2 bin 258 üniversite öğrencisinden oluşan bir grupta, B kan grubuna sahip kişilerin diyabet geliştirme olasılığının diğer kan gruplarına sahip olanlara göre daha yüksek olduğunu keşfetti.

2015'te yapılan bir çalışmaya göre 82 bin 104 kadından, O kan grubu olan kişilerin tip 2 diyabet için daha düşük bir riske sahip olduğunu, hem A hem de B kan grubu gruplarının Rh faktörü ile hiçbir ilişki olmaksızın daha yüksek risk altında.

Genel olarak, kan grubu ve bunun diyabetle ilişkisine ilişkin veriler hala çok çelişkilidir ve sürekli araştırma gerektirmektedir.

Romatizmal hastalık, eklemlerinizde, bağ dokularınızda, tendonlarınızda ve kıkırdakta ağrıyla ortaya çıkar. Romatizmal hastalığı olan çoğu insan - yüzde 92,2 - Rh + kan grubuna sahipti.

Kan grubu A olan kişilerde en yaygın görülen hastalıklar şunlar:

Farklılaşmamış bağ dokusu hastalığı

Behçet hastalığı

Romatizmal eklem iltihabı

Organ naklinde devrim! Kan grubunu değiştirdiler

 

Dikkat: Bu kan grubuna sahip olanlarda risk % 82 daha fazla!

 

Şaşırtan sonuç: Hangi kan grubunun IQ’su daha yüksek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)