BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan'dan TL için iyimser tahmin----

JPMorgan'dan TL için iyimser tahmin

JPMorgan'dan TL için iyimser tahmin
23 Kasım 2023 - 10:53 www.finansgundem.com

JPMorgan, TL'nin dolar karşısında değer kazanacağı işlem türlerine atıfta bulunularak, TL için var olan ağırlığı artır tavsiyesine 6 ay vadeli dolar/TL forward'lerini ekledi.

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, gelişmekte olan piyasalara ilişkin 2024 için ana beklentilerinden birinin TL'de değer artışı olduğunu belirtti.

Son yıllarda art arda keskin değer yitiren TL'de, seçimlerin ardından para politikasında 180 derece değişikliğe gidilmesi ve politika faizinin büyük ölçüde yükseltilmesiyle iyimserlik oluştu.

2024'e dikkat çekildi

Ekonomim'de yer alan habere göre, JPMorgan tarafından dün yayımlanan raporda Polonya, Güney Afrika ve İsrail'in yanısıra Türkiye'ye de dikkat çekilerek "(2024 yılının) ilk yatırım teması toparlanma" denildi.

Açıklamada, TL'nin dolar karşısında değer kazanacağı işlem türlerine atıfta bulunularak, "TL için var olan ağırlığı artır tavsiyemize 6 ay vadeli dolar/TL forward'lerini ekliyoruz" denildi.

Türkiye'nin CDS'si gelişmekte olan ülkelerden daha hızlı geriliyor

 

ING Bank ekonomistlerinden Türkiye için faiz tahmini: Hız kesecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)