BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan tüm çalışanlarını ofise çağırdı----

JPMorgan tüm çalışanlarını ofise çağırdı

JPMorgan tüm çalışanlarını ofise çağırdı
12 Mayıs 2021 - 12:22 www.finansgundem.com

İngiltere’de korona virüs vaka sayılarının azalmasıyla ve aşılanma oranlarındaki yükselişle birlikte JPMorgan ofise dönüş planını çalışanlarına duyurdu. Banka tüm çalışanlarını haziran sonu itibariyle ofise çağırdı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere, Kovid-19 aşılanma oranlarının yüksek seviyelere çıkmasının ve vaka sayılarının düşüşe geçmesinin ardından 21 Haziran’da korona virüs önlemlerini önemli ölçüde kaldırmayı hedefliyor. Financial News’in haberine göre, Wall Street’in en büyük bankası JPMorgan da Londra finans merkezindeki personelinin ofise dönüş için hazırlanmasını istiyor.

Bankanın 11 Mayıs tarihinde çalışanlarıyla paylaştığı mesaja göre JPMorgan’In Londra ve Bournemouth’daki ofislerinde çalışan sayısı %50’yle sınırlandı. Ancak tüm personelin ofise geri dönmesi gerektiği belirtildi. Bankanın İskoçya birimindeki ofise dönüş tarihleriyse daha sonra belirlenecek.

JPMorgan mesajında, “Birçoğunuzun hayatınızda düzenlemesinin biraz zaman alacağını ve ayarlamalar yapmanız gerekeceğini anlıyoruz. Bu nedenle söz konusu geçiş süreci ilk başta kademeli olarak yönetilecektir. Ancak, haziran tarihini takip eden haftalarda, İngiltere'deki tüm çalışanların, ilgili yönetim ekiplerinizle kararlaştırıldığı gibi tutarlı bir programla ofiste olmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

JPMorgan'ın yaklaşık 19 bin İngiltere merkezli çalışanının yaklaşık %20-25'i, personele evden çalışmayı tavsiye eden ülke çapındaki kısıtlamaların 29 Mart'ta hafifletilmeye başlamasından bu yana dönüşümlü bir programla ofise geri dönüyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiltere Hükümeti ülke çapındaki üçüncü kısıtlamaları yavaş yavaş kaldırırken, dört aşamalı yol haritasının son adımı 21 Haziran'da kaldırılacak.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, bankanın tüm ABD'deki tüm personelinin yaz aylarında ofise geri gelmeleri gerektiğini ve "Temmuz ayı başına kadar tüm ABD merkezli çalışanların tutarlı bir rotasyon programında tamamen ofiste olmasını bekleyeceğini" söyledi.

Dimon, 4 Mayıs'ta Wall Street Journal'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, tüm Zoom toplantılarını iptal ettiğini ve banka personelini ofise dönmeye teşvik ettiğini söyledi. JPMorgan CEO’su evde çalışmanın sağladığı faydaların düşük olduğunu belirtti. Dimon evde çalışma süreciyle alakalı eleştirilerinde, “Genç çalışanlar konusunda işe yaramıyor, hızlı olmak isteyenler için işe yaramıyor, spontane fikir üretimi konusunda işe yaramıyor” görüşlerine yer verdi.

Bankanın çalışanlarıyla paylaştığı notta çalışanların aşılanmasının teşvik edildiği ve ofislerdeki aktivite kafeterya gibi alanlarının %50’lik çalışan kapasitesiyle de olsa yeniden açılacağı belirtildi. Çalışan notunda, “Neredeyse yarınız son bir yıl içinde çeşitli noktalarda ofis binalarımıza geri döndünüz, banka için hayati alanlarda çalışan çoğu personel kalıcı olarak ofiste yerleşik hale geldi ve birçok kişi daha önce ofislerimize hiç girmeden firmamıza katıldı. Durumunuz ne olursa olsun, hepinizin bir kez daha ofis ortamında rahat etmenizi istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ofis çalışmalarının uzun vadede şirket kültürüne, yaratıcılığa ve birliktelik duygusuna fayda sağlayacağı da çalışan notunda yer aldı.

Finans devlerinin ofise dönüş planları

 

Unicredit üst yönetimi değişti

 

JPMorgan CEO’sundan altın değerinde tavsiyeler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)