BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriJPMorgan CEO’sundan altın değerinde tavsiyeler----

JPMorgan CEO’sundan altın değerinde tavsiyeler

JPMorgan CEO’sundan altın değerinde tavsiyeler
10 Mayıs 2021 - 18:20 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankasının başındaki isim Jamie Dimon yeni mezunlara yaptığı konuşmasında başarısızlıklardan ders çıkarmanın öneminden bahsetti. Dimon 1998 yılında Citigroup’tan kendi akıl hocası tarafından kovulmuştu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jamie Dimon, Pazar günkü açılış konuşması sırasında Ohio Eyalet Üniversitesi mezunlarına iş hayatına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Dimon, "Tavsiye vermekten her zaman için tereddüt ederim, çünkü hayatım boyunca her şeyi doğru yapmışım gibi görünüyor, ama sizi temin ederim ki yapmadım” dedi.

CNBC’de yer alan habere göre Dimon yeni mezunlara yaptığı konuşmasında hayat boyunca yaşanabilecek başarısızlıklardan ders çıkarmanın önemini anlattı.

JPMorgan CEO’su, “Hepiniz Kovid-19’dan farklı biçimlerde etkilendiniz. Geleceğiniz parlak ancak yaş aldıkça hem özel hem de profesyonel hayatınızda zorlu zamanlardan ve başarısızlıklardan geçmeniz kaçınılmaz. Başarısızlıkla nasıl başa çıkacağınız, başarılı birisi olup olmadığınız konusunda en önemli belirleyici etken olabilir” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Dimon kendi profesyonel hayatında da bazı engellerle karşılaştı. 15 yıl boyunca akıl hocasıyla birlikte çalışmasının ardından Dimon 1998 yılında kişi tarafından Citigroup’tan kovuldu. İki yıl sonra Dimon Chicago merkezli Bone One’ın CEO’su haline geldi. Bu Dimon’ın JPMorgan’ın başına geçmesinin yolunu açtı.

Jamio Dimon liderliğinde JPMorgan Chase, Küresel Finans Krizi’ni başarıyla geride bırakarak ABD’nin en büyük bankası oldu.

JPMorgan CEO’su, “Öğrenmek hayat boyu süren bir uğraştır. İşiniz sürekli öğrenmek ve üniversiteden mezun olunca bu bitmiyor. Hayatta ne yaparsanız yapın, başarılı olmak için sürekli öğrenmeye ve sonsuz entelektüel meraka ihtiyacınız vardır” açıklamasında bulundu.

Hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çeken Dimon gününün ortalamada %50’sini okumaya ve öğrenmeye ayırdığını belirtti. Jamie Dimon, “Bugünün giderek karmaşıklaşan ve hızla değişen dünyasında bu her zamankinden daha önemli” dedi.

Dimon okumanın yanı sıra mezunların çevrelerindeki diğer insanlardan ve onların eylemlerinden de ders almaya çağırdı.

JPMorgan CEO’su, “Bir şeyler için hayatınızı geçirerek öğrenebileceğinizden daha fazlasını biriyle konuşarak 15 dakika içerisinde öğrenebilirsin. Diğer insanları izleyerek ne yapmam ve ne yapmamam gerektiği konusunda çok şey öğrendim” dedi.

1978 yılında Tufts Üniversitesi’nden mezun olan Jamie Dimon, 1982 yılında Harvard Üniversitesi İşletme Okulu’nda yüksek lisansını bitirdi. Dimon Pazar günü Ohio State Üniversitesi’nden onur belgesi aldı.

Forbes verilerine göre Jamie Dimon’ın 1,9 milyar dolarlık kişisel serveti bulunuyor.

Greensill skandalının altından bir kriz daha çıktı

 

BNP Paribas’tan yıldız transferi

 

Fintek sektörünün geleceği düzenleme teknolojileri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)