BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans devlerinin ofise dönüş planları----

Finans devlerinin ofise dönüş planları

Finans devlerinin ofise dönüş planları
07 Mayıs 2021 - 15:31 www.finansgundem.com

Korona virüsün etkilerinin İngiltere’de azalmasıyla birlikte finans dünyasında ofise dönüş planları yeniden gündeme oturdu. Finans devlerinin büyük çoğunluğuysa pandemi sonrasında hibrit çalışma sistemini benimsiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de korona virüs vakalarının azalmasıyla birlikte Londra’daki dev finans şirketleri de ofise dönüş planları ortaya çıkmaya başladı. İngiltere hükümeti halen zorunlu olmadıkça evden çalışma sürecinin devam etmesini savunsa da Başbakan Boris Johnson 21 Haziran itibariyle tüm sosyal mesafe kısıtlamalarının kaldırılacağını umuyor.

Sosyal mesafe konusunda yapılacak incelemeler şirketlerin yeni dönemde nasıl işleyeceği konusuna rehberlik etmek için çok önemli olacak. Ancak Financial News’in haberine göre, bazı firmalar pandemi sonrası planları için şimdiden çalışmalara başladı.

Finansgundem.com’un derlemelerine göre pandemi sonrasında finans firmaları genellikle hibrit çalışma sistemini benimseyecek. Çalışma modelleri sektörlere göreyse farklılık gösteriyor:

Bankalar

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs İngiltere’deki çalışanlarına 21 Haziran itibariyle “ofise dönmek üzere planlarını yapmaları” gerektiğini belirten bir not yayınladı.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon çalışanlarıyla paylaştığı notta, “Deneyimlerimizden biliyoruz ki, iş birliği, yenilik ve çıraklık kültürümüz, çalışanlarımızın bir araya gelmesiyle gelişebilir. Personelimizin bunu düzenli olarak bir kez daha deneyimleyebilmeleri için daha fazla meslektaşımızın ofise dönmesini dört gözle bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Alman bankası Deutsche Bank, çalışanları için hibrit bir çalışma sistemi sunmayı planlıyor. Baş Finans Sorumlusu James von Moltke 28 Nisan’da yaptığı açıklamada, “Çalışanlarımıza bazı ek esneklikler sağlamak için hibrit çalışma modellerine geçiyoruz” dedi.

Moltke açıklamasında,%40 ila %60 arasında bir esneklik aralığı olduğunu düşünüyoruz. Bu gerçekten de çalışanlara bağlı ancak yöneticiler tarafından yapılandırılmış olacak. Bu sayede personelimizin ne zaman ofise gelmesi gerektiğini bileceğiz” ifadelerine yer verdi.

Barclays 30 Nisan’da yaptığı açıklamada Haziran ayından itibaren Londra’daki Canary Wharf merkez ofisindeki çalışanlarının sayısını arttırmaya başlayacağını açıkladı. Ancak CEO Jes Staley esnek çalışma modelinin devam edeceğini vurguladı.

Staley açıklamasında, “Ruh sağlığıyla ilgili sorunlara baktığımızda ve çalışanlarımız arasında anketler yaptığımızda çalışanlarımızın büyük bir kısmının ofise gelmek istediğini görüyoruz ve biz de onların ofise gelmesini istiyoruz” dedi.

JPMorgan yaklaşık 2500 küresel çalışanının kalıcı olarak evden çalışacağını açıkladı. CEO Jamie Dimon personelin sadece %60 için çalışma ortamını koruyabileceğini söyledi.

Dimon açıklamasında, “Kovid-19 salgını çalışma şeklimizi birçok yönden değiştirdi, ancak çoğunlukla sadece devam eden eğilimleri hızlandırdı. Evden çalışma uygulamaları Amerika işletmelerinde daha kalıcı hale gelecek olsa da hem şirket hem de müşterilerin bu şekilde çalışması gerekiyor” görüşlerine yer verdi. Dimon ayrıca bazı çalışanların hibrit modelde de çalışabileceğini söyledi.

Citigroup CEO’su Jane Fraser ABD bankasındaki personelin büyük çoğunluğunun hibrit olarak çalışabileceğini belirtti. Fraser’ın belirttiği hibrit modele göre çalışanlar haftanın iki günü evde ve en az üç gününü ofiste geçirebilir.

Banka ayrıca, perakende şubesi çalışanların ve veri merkezlerindeki çalışanlar gibi ofiste olmak zorunda olan çalışanların ofislerde "yerleşik" rollere sahip olacak personel olduğunu belirtti. Frazer uzaktan çalışacak üçüncü bir kategorinin de bulunduğunu ancak bu tip personelin sayısının çok az olduğunu belirtti.

HSBC CEO’su Noel Quinn uygun olan her bölgede hibrit modele geçeceğini açıkladı. Quinn net bir plan sunmasa da “geleceğin geçmişten çok farklı olacağını” ve bankanın esnek çalışma yöntemlerini benimseyerek çeşitlendirme girişimlerini desteklemesi gerektiğini söyledi.

Finansal denetim firmaları

Big Four olarak da bilinen 4 büyük finansal denetim firmasından birisi olan PwC çalışanlarına 31 Mart tarihinde yaptığı açıklamada pandemi sonrasındaki dönemde mesailerinin yarısını ofiste geçirecekleri bilgisini açıkladı. Denetim firması İngiltere’deki çalışanlarının %40 ila %60 aralığında iş saatlerini ofislerinde geçirmeyi bekleyebileceğini belirtti. Müşteri birimininse mesai saatlerini evlerinde geçirebilecekleri açıklamalara eklendi.

PwC İngiltere’nin Kıdemli Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Kevin Ellis, “İşletmelerin geleceği öyle büyük bir hızla değişiyor ki personelimizin ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için işlerimizi nasıl yaptığımızı sürekli olarak güncellemek zorundayız” dedi.

Bir diğer Big Four firması KPMG ise çalışanlarına yaptığı duyuruda personelin pandemi sırasında alınan önlemlerin başarısının ardından mesai saatlerini ofis ve ev olarak kalıcı bir şekilde bölmeyi planladıklarını açıkladı.

Fintek firmaları

Fintek bankası Starling 1200’den fazla çalışanıyla gelecekte nerede ve nasıl bir ortamda çalışmak istedikleri konusunda bir anket yaptı. Bankanın henüz pandemi sonrası çalışma planlarını bitirmemiş olmasına karşın anket analizi kararın ortaya çıkmasında büyük bir rol oynayacak.

Bir diğer dijital banka Revolut’sa çalışma planlarının “olağanüstü derecede esnek” olacağını çalışanlarının gelecekteki süreçte ister evde ister uzaktan olarak çalışacağını açıkladı. Revolut ABD CEO’su Ron Oliviera, “İnternetiniz olduğu sürece çalışmak için uygunsunuz” ifadelerine yer verdi.

İsveç merkezli ödeme sistemleri devi Klarna Holborn şehrinde inşa ettikleri 1 kilometrekareden fazla büyüklükteki yeni ofisine geçiyor ve Manchester’daki ofis alanlarını genişletiyor. Son finansman turunun ardından 31 milyar dolar değerlenen şirket, hibrit bir çalışma politikası benimseyeceğini de belirtti.

Varlık danışmanlığı şirketleri

31 Aralık itibarıyla 706 milyar dolarlık varlığı yönetimi altında bulunduran Fidelity International, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, iş yeri düzenlemelerinin ayrıntılarını "önümüzdeki ay" açıklamayı planladıklarını açıkladı.

Benzeri bir şekilde Allianz Varlık Danışmanlığı Birimi de iş modelleri üzerine çalışmaya devam ettiklerini ve önümüzdeki aylarda daha fazla ayrıntıya ulaşılmasının beklendiğini belirtti. Varlık yöneticisinin sözcüsü, şu anda Londra ofisinin salgın öncesi kapasitesinin en fazla %20'sine izin verdiklerini de sözlerine ekledi.

Sigorta şirketleri

İngiltere'de sigorta firmaları birlikte esnek çalışma modeline geçme kampanyası başlattı28 Nisan'da İngiliz Sigortacılar Birliği içerisindeki firmalar Aviva, Lloyds Banking Group ve Zürih aralarında "Esnek Çalışmaya Geçme” bildirgesi imzaladı. 

Bildirgeye imza atan firmalar esnek çalışma için bir dizi düzenleme yapacaklarına dair taahhütte bulundu. Bu düzenlemelerin arasında esnek çalışma politikasının detaylarını kamuoyuyla paylaşmak ve rollerin çoğunluğunun esnek çalışmaya açık olduğunu tanıtmak da bulunuyor.

Ayrıca sigorta devleri, iş paylaşımı gibi farklı esnek çalışma türlerini desteklemek için de gerekli süreçleri devreye sokacaklarını da açıkladı. İmzacı sigorta şirketleri arasında, ABI, Bupa, Axa XL ve Allianz Sigorta gibi firmaların da bulunduğu bildiri bir yıl içinde bu taahhütlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Nüfusa oranla en fazla ve en az aşılamanın yapıldığı iller belli oldu

 

Moderna CEO’su: Gelecek altı ayda yeni varyantlar görebiliriz

 

5 bin 200 bankacı işsiz kalacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)