BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan stratejistinden Fed yorumu----

JPMorgan stratejistinden Fed yorumu

JPMorgan stratejistinden Fed yorumu
14 Haziran 2022 - 09:27 www.finansgundem.com

JPMorgan Chase stratejisti Marko Kolanovic, "Fed'in daha az şahin politika ile yatırımcıları şaşırtmasına kapı açık" dedi.

JPMorgan Chase stratejisti Marko Kolanovic, tahvil getirilerindeki hızlı yükselişin küresel hisse senedi ve döviz piyasalarında huzuru kaçırmakta "çok ileri" gittiğini ve bu durumun Fed'in daha az şahin bir politika ile yatırımcıları şaşırtmasına kapıyı açık bıraktığını söyledi.

"Cuma günü açıklanan güçlü TÜFE verisi getirilerde hızlı bir yükselişi getirdi ve kriptolarda satış gelmesi ile birlikte yatırımcı güveni üzerinde baskı yarattığı ve piyasalarda yönü aşağı çevirdi" diye konuşan Kolonavic, "Bununla birlikte, biz faiz piyasasında fiyatlamanın çok ileri gittiğine ve Fed'in şu anda fiyatlanana göre güvercin şekilde şaşırtacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kolonavic ve ekibi, Fed'in yarın sona erecek FOMC toplantısında faizi 50 baz puan artırmasını bekliyor. Ancak JPMorgan'ın ABD baş ekonomisti Michael Feroll, Fed'in 75 baz puan artırım yapacağı görüşünde.

Resesyon korkusu borsalarda çöküşü getirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)