BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan menkul kıymetleştirme hızını yükseltti----

JPMorgan menkul kıymetleştirme hızını yükseltti

JPMorgan menkul kıymetleştirme hızını yükseltti
05 Ekim 2023 - 15:23 www.finansgundem.com

JPMorgan'ın kredilerini normalde yaptığından daha yüksek bir kısmını menkul kıymetleştirmeyi ve satmayı planladığı belirtildi.

JPMorgan Chase, büyük bankalar için önerilen yeni ABD sermaye gereklilikleri beklentisiyle kredi portföyünün milyarlarca dolarlık kısmını menkul kıymetleştirme hızını arttırdı.

FT'nin haberine göre konuya yakın kaynaklar, JPMorgan'ın kredi portföyünün, ipotek, otomobil kredisi ve kredi kartı kredileri de dahil olmak üzere perakende işi olan Chase'deki ürünlerle ilgili olduğunu söyledi.

JPMorgan, kredilerin normalde yaptığından daha yüksek bir kısmını menkul kıymetleştirmeyi ve satmayı planladığını söyledi. Böylece kredileri bilançosundan çıkaracak ve bunlara karşı yasal sermaye tutmak zorunda kalmayacak ancak JPMorgan müşteri ilişkilerini sürdürmek için kredilere hizmet vermeye devam edecek.

Varlıkları itibariyle ABD'nin en büyük bankası olarak sektörün öncülerinden olan JPMorgan'ın haziran ayı sonunda 1.3 milyon dolar kredisi bulunuyordu. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi, menkul kıymetleştirmenin - kredilerin alınıp satılabilir, faiz getiren bir menkul kıymette bir araya getirilmesi süreci - risk ağırlıklı varlıklarını azaltmak için kullandığı araçlardan sadece biri olduğunu söyledi.

JPMorgan'ın kredilerini daha fazla menkul kıymetleştirme planları, daha geniş menkul kıymetleştirme piyasasında daha sessiz bir faaliyetin ortasında geldi. Dealogic verilerine göre, ABD'de varlığa dayalı ve ipoteğe dayalı menkul kıymetleştirme ihracı 2023 yılında 463 milyar dolar ile 2016'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

JPMorgan: Orta Doğu "altın çağını" yaşıyor

 

JPMorgan CEO’su: Dünya, ABD’nin yüzde 7 faiz oranına hazır olmayabilir

 

JPMorgan'dan Hindistan devlet tahvili kararı

 

JPMorgan: Fed Faiz oranını artırmaya devam etmek zorunda

 

JPMorgan: BOJ negatif faiz ve getiri kontrolünü 2024'te kaldıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)