BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJPMorgan: Ekonomik belirsizlik riskli varlıkların görünümünü gölgeler----

JPMorgan: Ekonomik belirsizlik riskli varlıkların görünümünü gölgeler

JPMorgan: Ekonomik belirsizlik riskli varlıkların görünümünü gölgeler
29 Kasım 2023 - 11:37 www.finansgundem.com

J.P.Morgan stratejistleri yayınladıkları yatırımcı notunda, "Ekonomik belirsizlik gelecek yılın ilk yarısında riskli varlıkların görünümünü gölgeler" ifadelerini kullandılar

JP Morgan, yatırımcılar para politikasının yönü konusunda netlik ararken, ekonomik belirsizliğin gelecek yılın ilk yarısında riskli varlıkların görünümünü gölgelemesini bekliyor.

Mislav Matejka liderliğindeki J.P.Morgan stratejistleri yayınladıkları yatırımcı notunda, "Faaliyetler yavaşladıkça hisse senetlerinin muhtemelen kazanç ayarlamasını müzakere etmesi gerekecek. Fed faiz indirimleri ile ilerlemeye başladığında hisse senetleri için risk-ödülün temel olarak iyileşmeye başlayacağına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptılar.

J.P.Morgan, resesyon gerçekleşmediği takdirde Avrupa'da kazanç büyümesinin 2024 yılında yatay seyredeceğini belirterek, şirket gelirleri ve marjlarında yeniden hızlanma beklentilerinin zayıflayan fiyatlama ve hacimler nedeniyle zorlanacağı uyarısında bulundu.

JPMorgan stratejistleri, Avrupa hisse senetlerinde "ağırlığını azalt" pozisyonuna sahipler, ancak özellikle ABD hisse senetlerindeki gergin değerlemelerle karşılaştırıldığında Avrupa hisse senetlerinin pahalı olmadıklarını belirtiyorlar.

Matejka, para politikasının gevşetilmesinin 2024'ün ikinci yarısında Avrupa hisse senetleri üzerindeki düşük ağırlık görüşlerinin tersine dönmesine neden olabileceğini söyledi.

Sektör düzeyinde, JP Morgan Avrupa gıda perakendesi, oteller ve seyahat ile yarı iletkenleri "underweight "e düşürdü.

J.P.Morgan, gıda perakendesinde artan fiyat rekabetinin 2024'te marjlarda daralmaya yol açabileceğini, fiyatlandırma, hacimler ve envantere ilişkin endişelerin ise çip stoklarını vurabileceğini söyledi.

Banka, Japonya hisse senetlerinde "overweight" pozisyonunu korumaya devam ediyor. Gelişmekte olan piyasa hisse senetlerini, özellikle Çin'in ekonomik büyümesinin yukarı yönlü sürpriz yapması halinde, potansiyel olarak daha iyi performans göstermesi için "daha gerçekçi bir şans" görüyorlar.

JPMorgan CEO'su Dimon: Fed'in harcamaları 'eroin' gibi

 

JPMorgan'dan TL için iyimser tahmin

 

JPMorgan, Merkez'den faiz artışında hız kesmesini bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)