BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJPMorgan CEO'su Dimon: Fed'in harcamaları 'eroin' gibi----

JPMorgan CEO'su Dimon: Fed'in harcamaları 'eroin' gibi

JPMorgan CEO'su Dimon: Fed'in harcamaları 'eroin' gibi
28 Kasım 2023 - 09:49 www.finansgundem.com

JPMorgan'ın CEO'su Dimon, Fed tarafından tahvil satın almak için basılan 4 trilyon dolara atıfta bulunarak, "Bu para eroin gibi. Bunları sistemdeki uyuşturucular olarak düşünün" dedi.

Dünyanın en büyük bankalarından olan JPMorgan'ın üst düzey yöneticisi (CEO) Jamie Dimon, ABD ekonomisinin borç bağımlısı olduğunu öne sürerken, pandemi sırasında serbest bırakılan 9 trilyon dolarlık nakit dalgasını eroine benzetti.

Jamie Dimon, Kovid karantinaları sırasında Amerikalılara verilen trilyonlarca dolarlık teşvik çeklerine ve ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından tahvil satın almak için basılan 4 trilyon dolara atıfta bulunarak, "Bu para eroin gibi. Ve tabii ki tüketicilerin eline 5 trilyon dolar verdiğinizde... bunları sistemdeki uyuşturucular olarak düşünün... Tabii ki kendinizi oldukça iyi hissedersiniz. Tabii ki borsalar yüksek ve tabii ki şirketler daha fazla para kazanıyor." dedi.

Dimon, ekonominin devlet yardımları ya da ucuz nakitle desteklenmeyen bir dünyaya dönmesiyle şirketlerin kârlarında büyük düşüşler görebileceğini öne sürdü.

Dimon ayrıca, İsrail'in Hamas'la savaşı ve Ukrayna'da devam eden çatışmanın, daha kırılgan bir küresel ekonominin karşı karşıya olduğu çok sayıda riske eklendiği konusunda uyardı.

Jamie Dimon: Yeni nesiller haftada 3,5 gün çalışacak

 

JPMorgan CEO'su Dimon’a çağrı: Beyaz Saray’a çık!

 

Dimon: Bankacılık krizi henüz sona ermedi

 

JP Morgan CEO’su Dimon skandal davada ifade verecek

 

Dimon: Fed enflasyonun kontrolünü biraz kaybetti

 

Dimon: Fed faizi yüzde 5'in ötesine yükseltecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)