BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJPMorgan CEO'su Dimon’a çağrı: Beyaz Saray’a çık!----

JPMorgan CEO'su Dimon’a çağrı: Beyaz Saray’a çık!

JPMorgan CEO'su Dimon’a çağrı: Beyaz Saray’a çık!
01 Haziran 2023 - 10:44 www.finansgundem.com

Hedge fonu milyarderi Bill Ackman Wall Street’in yıldız CEO’su Jamie Dimon’ı ABD Başkanlığı için aday olmaya çağırdı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü hedge fonu milyarderi Bill Ackman, ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan'ın CEO’su Jamie Dimon’ı ABD Başkanlığı için aday olmaya çağırdı. 

Bill Ackman, ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ı ABD Başkanlığı için aday olmaya çağırdı.

Financail News’in haberine göre ünlü milyarder Dimon’ın Wall Street bankasını tüm kriz süreçlerinde harika bir şekilde yönettiğini ve ABD’ye liderlik edebilecek en iyi isim olduğunu söyledi. ABD yönetimindeki en güncel tartışma ise ülkenin temerrüde düşme olasılığının ve bu ihtimalin yol açabileceği olumsuz sonuçlar.

Ackman Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Jamie için JPM’in CEO’su olmaktan daha iyi tek bir görev var ve o da POTUS (Amerika Birleşik Devletleri Başkanı) olmaktır” ifadelerine yer verdi.

Kıdemli Wall Street CEO’su siyaset kariyeri üzerine çalışmayı düşündüğünü daha önceki bir açıklamasında söylemişti.

Dimon Bloomberg’deki bir röportajında bir soru üzerine, “Ülkemi seviyorum ve belki bir gün şu ya da bu kapasitede ülkeme hizmet edebilirim” sözlerini kullanmıştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Harvard Üniversitesi mezunu olan Dimon kariyerine 1982 yılında American Express’de başladı. Liderliğini yaptığı büyük bir ABD bankası olan Bank One 2004 yılında JPMorgan tarafından satın alınmasıyla Dimon Wall Street devine adım attı. Bir yıl sonra Dimon JPMorgan’ın CEO’luğuna terfi ettirildi ve 2005’ten bu yana bankanın CEO’luğunu yapıyor. Dimon ABD bankacılık tarihinin en uzun soluklu liderliklerinden birini gerçekleştiriyor.

Ackman 67 yaşındaki bankacının JPM’de başarabileceği daha iyi bir şey kalmadığını yazdı.

Hedge fonu milyarderi, “Dimon POTUS olduğunda JPM hissesi daha da fazla yükselecek. JPM’in CEO’su ve yönetim kurulu başkanı olarak yapabilecekleriyle karşılaştırıldığında Başkan olmak hem banka için hem de ekonomimiz için daha iyi olacaktır. Banka, Dimon’ın hazırladığı derin bir halef kadrosu sayesinde başarılı olacaktır. Bu kadro, gerekli adımları atmak için tamamen hazır durumda” dedi.

Ackman, “Jamie her yıl bir otobüse biner ve bankanın kültürünü yaymak ve JPM ekibine ilham vermek için veznedarlar, şube müdürleri ve diğer çalışanlarla buluşarak ülke çapında seyahat eder. Bu Başkanlık yarışı için büyük hazırlık. Ayrıca münazara sahnesinde de inanılmaz olacaktır” ifadelerine yer verdi.

JPMorgan bu ayın başında zor durumdaki ABD bankası First Republic’i satın aldı. Bölgesel bankanın iflası, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’in iflası ve Avrupa’da Credit Suisse’in şok bir biçimde UBS’e zorla satılması sonrasında oluşan bankacılık krizi sırasında gelmişti.

Dimon yatırımcılara ve analistlere First Republic’in satın alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Bankacılık sisteminin çok istikrarlı olduğunu düşünüyorum. Krizin bu kısmı sona erdi” ifadelerine yer vermişti.

Dimon geçen hafta intihar eden sapık milyarder Jeffrey Epstein ile JPMorgan arasındaki bağ hakkındaki iki davaya dair resmi bir açıklama yaptı. JPMorgan patronu Epstein’le hiç tanışmadığını ve hiç iletişim kurmadığını söyledi. Dimon Epstein’in diğer bankalardaki hesapları konusunu da tartışmadı.

JPMorgan'dan personel kıyımı: 1000 kişiyi işten çıkaracak

 

JPMorgan CEO'su uyardı: Yeni bir bankacılık krizi geliyor!

 

JPMorgan batık banka krizinden kârlı çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)