BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiJamie Dimon: Yeni nesiller haftada 3,5 gün çalışacak----

Jamie Dimon: Yeni nesiller haftada 3,5 gün çalışacak

Jamie Dimon: Yeni nesiller haftada 3,5 gün çalışacak
03 Ekim 2023 - 14:33 www.finansgundem.com

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, yapay zeka sayesinde yeni nesiller için 3,5 gün haftalık çalışma öngörüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zeka hayatın hemen her alanında ama en çok da iş yapış şekillerinde radikal değişimlere yol açacağa benziyor. Yapay zekaya sıcak yaklaşan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, bu sayede haftalık çalışma süresinin 3,5 güne düşeceğini öngörüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yapay zekanın bir yandan birçok meslek grubundan insanın işini kaybetmesine yol açacağı düşünülürken diğer yandan da çalışma koşullarını iyileştireceği tahmin ediliyor.

Haftada 3,5 gün çalışma

Bloomberg’den Daniel Taub and Hannah Levitt'in haberine göre, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, yapay zekanın halihazırda bankasındaki binlerce çalışan tarafından kullanıldığını ve bazı işleri ortadan kaldırsa bile muhtemelen çalışanların yaşam kalitesinde belirgin iyileşmeler sağlayacağını söylüyor.

Dimon, Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, “Çocuklarınız teknoloji sayesinde 100 yaşına kadar yaşayacak ve kanser olmayacak. Ve kelimenin tam anlamıyla muhtemelen haftada üç buçuk gün çalışacaklar” şeklinde konuştu.

Yapay zekayı ‘şirketinin gelecekteki başarısı için kritik’ olarak nitelendiren Dimon, daha önce teknolojinin firmanın yeni ürünler geliştirmesine, müşteri katılımını artırmasına, üretkenliği artırmasına ve risk yönetimini geliştirmesine yardımcı olmak için kullanılabileceğini söylemişti.

Şirketler için zorunluluk

Danışmanlık firması Evident’ın verilerine göre, JPMorgan, Şubat ve Nisan ayları arasında 3.500'den fazla yapay zeka odaklı pozisyon için ilan verdi. Dimon, ayrıca, bu yıl hissedar mektubunda, şirketin bir bölümünü tamamen yapay zekaya ayırdığını açıkladı ve JPMorgan'ın halihazırda üretimde olan 300'den fazla kullanım sahası içeren yapay zeka çabalarına değindi. Dimon, yapay zekayı şirketler için ‘mutlak bir zorunluluk’ olarak nitelendirdi.

Dimon, yapay zekanın sunduğu olumlu avantajlara rağmen teknolojinin riskler taşıdığına da değinmeden geçmedi. Dimon, “Teknoloji insanlık için inanılmaz şeyler yaptı ama biliyorsunuz uçaklar düşüyor, ilaçlar kötüye kullanılıyor; yani olumsuzluklar da oluyor. Bana göre en büyük olumsuzluk yapay zekanın kötü insanlar tarafından kötü şeyler yapmak için kullanılması” diyor.

Dimon, son olarak, yapay zekanın bazı işlerin yerini alabileceğini söylese de bunun yeni teknolojilerde her zaman böyle olduğunun altını çizdi.

Teknoloji liderleri, senatörlerle buluştu: Yapay zekanın kader zirvesi

 

Yapay zekanın gözü yeni mezunların işlerinde

 

Fransa'da kamuda "zaman tasarrufu" için yapay zeka kullanacak

 

İşe alımları durduran CEO: Yapay zeka yaşam kalitesini yükseltiyor

 

İşte yapay zekanın en etkilediği meslek grubu!

 

Yapay zeka nimet mi yoksa bir lanet mi? Büyük bir rol ayrımındayız!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)