BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan: Ekonomi için önümüzde fırtına bulutları var----

JPMorgan: Ekonomi için önümüzde fırtına bulutları var

JPMorgan: Ekonomi için önümüzde fırtına bulutları var
07 Nisan 2023 - 08:01 www.finansgundem.com

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın batmalarının neden olduğu bankacılık krisinin resesyon olasılığını artırdığını söyledi.

Jamie Dimon,Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD ekonomisin önmerinde fırtına bulutları olduğunu belirterek, Fed'in uygulamakta olduğu sıkılaştırma rejimi, yüksek ve inatçı enflasyon ile Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ekonomi için görmekte en büyük riskler olduğunu belirtti. Ancak Dimon, ABD'deki beşeri sermayenin güzü konusunda umutlu hissettiğini de vurguladı.

CNN'e konuşmasında ABD ekonomisinin cari bankacılık krizinin üstesinden henüz geldiğini düşünmediğini de ifade eden Dimon, "Bu sorunu çözeceğimizden umutluyum" diye konuştu.

Dimon, bu yıl daha fazla banka batıp batmayacağını bilmediğini anlatan Dimon, ancak yaşananların 2008 finansam krizine benzemediğini vurguladı.

Fedaral borçlanma tavanının artırılamaması konusunda değinen Dimon, bir temerrüt yaşanmayacağını savundu."Ben hayatta olduğumu sürece temerrüt görmeyeceğiz" diye konuşan Dimon, Kongre'nin borçlanma tavanı konusunun önümüzdeki birkaç ay içinde üstesinde geleceğine inandığını, ancak bir anlaşma sağlanmadan önce daha fazla ekonomik sıkıntı olabileceğini de vurguladı.

Dimon: Bankacılık krizi henüz sona ermedi

 

Bullard: Bankacılık sektöründeki çalkantı, 2007-2009 kriz döneminden düşük

 

TCMB'den bankalara yeni talimat

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)