BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBullard: Bankacılık sektöründeki çalkantı, 2007-2009 kriz döneminden düşük----

Bullard: Bankacılık sektöründeki çalkantı, 2007-2009 kriz döneminden düşük

Bullard: Bankacılık sektöründeki çalkantı, 2007-2009 kriz döneminden düşük
06 Nisan 2023 - 19:33 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard bankacılık sektöründeki çalkantının, 2007-2009 mali kriz döneminden düşük olduğunu söyledi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun ‘inatçı’ biçimde yüksek kalmaya devam edeceğini, bu nedenle Fed’in daha gidecek yolu olduğunu söyledi. Bullard bankacılık sektöründeki çalkantıya atıfta bulunarak finansal stresin 2007-2009 küresel mali kriz dönemine kıyasla düşük olduğunu belirtti.
Bullard Arkansas Bankacılar Derneği’nin bir toplantısında yaptığı konuşmada Fed’in yüksek enflasyon nedeniyle yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmak için gerekeni yapacağını söyledi.

"DAHA GİDECEK YOLUMUZ VAR"

Bullard “Daha gidecek uzun bir yolumuz var. ‘İnatçı’ yüksek enflasyon, hedefe ulaşmanın zorlu olacağını gösteriyor. ABD ekonomisi için en büyük risklerden birisi enflasyonun yerleşik hale gelmesi” değerlendirmesini yaptı.

Son yaşanan bankacılık krizine değinen Bullard tahvil getirilerindeki son düşüşün ABD ekonomisindeki sıkıntıları hafifleteceğini söyledi. Finansal koşulların sıkılaştığını kaydeden Bullard “Ancak finansal stres ve finansal koşullar bugün itibariyle 2007-2009 yıllarındaki mali kriz dönemine kıyasla düşük” şeklinde konuştu.

Bullard’ın bu sene FOMC’de oy hakkı bulunmuyor.

"UYGUN PARA POLİTİKASI, ENFLASYONU AŞAĞI YÖNLÜ BASKILAYACAK"

ABD tarihinde görülen en büyük ikinci bankacılık iflaslarına rağmen Fed yetkilileri geçen ay 25 baz puan faiz artışına gitmişti. Bullard devam eden uygun makro ihtiyati politikanın finansal stresi çevreleyeceğini, uygun para politikasının da enflasyonu aşağı yönlü baskılayacağını belirtti.

Mohamed El-Erian: Fed bu hataya düşmemeli

 

ABD'de banka krizi hafifliyor, Fed'in bankalara sağladığı acil kredi azaldı

 

Wall Street’e bir sonraki kriz temettülerden mi gelecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)