BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan CEO’sundan güçlü yılsonu beklentisi----

JPMorgan CEO’sundan güçlü yılsonu beklentisi

JPMorgan CEO’sundan güçlü yılsonu beklentisi
09 Aralık 2020 - 10:53 www.finansgundem.com

Gelirleri açısından dünyanın en büyük bankası olan JPMorgan Chase güçlü bir yıl sonu bilançosu bekliyor. Bankanın CEO’su Jamie Dimon yatırım ve ticaret bankacılığı alanında gelirlerinin %20 arttığını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon’un salı günü yaptığı açıklamaya göre Wall Street bankası ticaret ve yatırım bankacılığı gelirlerini dördüncü çeyrekte şimdiden %20 civarında arttırdı. Dimon’ın açıklamaları volatilite ve merkez bankası müdahalelerinin Wall Street’i mutlu ettiğini ve bankanın güçlü bir yıl sonu bilançosu beklediğini işaret ediyor.

Dimon’ın açıklamalarıyla birlikte, gelirler açısından dünyanın en büyük yatırım bankası olan JPMorgan Chase rakiplerine göre son çeyreğin detaylı performans beklentisini paylaşan ilk banka oldu.

Financial Times’ın haberine göre Goldman Sachs’ın internet üzerinden yaptığı finans konferansına katılan Jamie Dimon konferansın 40 dakikalık soru cevap kısmında, “Siz sormadınız ama ben yine de söyleyeyim. Ticaret ve yatırım bankacılığı rakamları yaklaşık %20 oranında arttı. Dördüncü çeyrekte belki de biraz daha artacak” ifadelerine yer verdi.

Bu açıklama JPMorgan'ın bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 25'lik bir sıçrama yaptığını üçüncü çeyrekteki rakamlarınsa sadece küçük bir yavaşlama olduğunu gösteriyor. İkinci çeyrekte Wall Street bankalarının 2019'un aynı dönemine göre toplam ticaret ve yatırım bankacılığı gelirleri yüzde 66 artarak Wall Street rallisinin gerçekleştiği çeyrekten payına düşeni almıştı.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) görülmemiş bir varlık alımı programını açıklamasının ardından piyasa aktivitesinin yılın ilk 9 ayında hızlanmasına ilişkin konuşan Dimon, “Bu olağanüstü bir ortamı yansıtıyor” dedi. Uzun vadeli ticaret gelirleri trendleri içinse Dimon “Dibe vurduğumuzu düşünmüyorum ve biz büyüyoruz” dedi.

Barclays’in Bankalar Analisti Jason Goldberg JPMorgan’ın öngörülerine ilişkin, “Mevcut zemin göz önüne alındığında şaşırtıcı değil ancak çeyreğin başında beklentilerden daha iyi” ifadelerine yer verdi.

Geçen hafta Citigroup ve Morgan Stanley'nin CFO’ları Financial Times bankacılık zirvesinde yaptıkları konuşmada, yılın son çeyreğinde yatırım bankacılığı alanında güçlü eğilimler gördüklerini söylemişlerdi.

Dimon ayrıca JPMorgan'daki kredi kayıplarının görünümü konusunda güvence verdi. Başarılı CEO bankanın bu yılın başlarında rezervlerine kattığı kredi kaybı harcamalar havuzunun, ekonominin en yakın senaryosuna göre daha fazla olduğunu zira kredi kaybı miktarlarının bu yılın başında rezerve edildiğini belirtti. Dimon, “Her şeyin birkaç ay önce düşünüldüğünden daha iyi olduğuna şüphe yok” dedi.

Yine de Wall Street’in daha muhafazakâr CEO’larından birisi olarak bilinen Dimon, ABD “soğuk bir kışa” girerken rezervlerin bir kısmının serbest bırakılması ve kârların arttırılması konusunda ihtiyatlı bir yaklaşım sergileyeceklerini ima etti.

JPMorgan CEO’su "İnsanlar rahat olmak istiyor ve çoğu banka rezervlerini anlayamayacağınız bir biçimde salıncak benzeri her çeyrek yukarı ve aşağı çektikleri bir pozisyonda bulunmak istemiyor” sözlerine yer verdi

Bankanın büyümeye daha fazla yatırım yapmasıyla birlikte, Dimon’ın ifadelerine göre, JPMorgan’ın yıllık harcamalarının analistlerin beklentilerini 1 milyar dolar aşarak 67 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

HSBC kovid-19 aşısının finansmanı için harekete geçti

 

Küresel ekonomiyi Kovid buhranından koruyan 4 neden

 

JPMorgan Brexit anlaşmasına yüzde 80 güveniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)