BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC kovid-19 aşısının finansmanı için harekete geçti----

HSBC kovid-19 aşısının finansmanı için harekete geçti

HSBC kovid-19 aşısının finansmanı için harekete geçti
08 Aralık 2020 - 17:45 www.finansgundem.com

Bir grup bankacı, hükümetlere, ilaç ve lojistik şirketlerine finansman ve diğer bankacılık hizmetleri sağlamak için bir çalışma grubu başlatacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC’nin üst düzey bankacılarından oluşan bir grup, milyonlarca doz kovid-19 aşısının dağıtımını sağlamak için finansal nüfuzunu kullanmak üzere bir araya geliyor. İngiliz bankası, üst düzey yatırım bankacılarını bir araya getirerek bir çalışma grubu kuruyor ve hükümetlere, ilaç ve lojistik şirketlerine korona virüs aşısının üretimi ve dağıtımı sürecinde finansman ve diğer bankacılık hizmetleri sağlamayı hedefliyor.

Yeni grup, bankanın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Küresel Bankacılık Müdürü Philippe Henry tarafından yönetilecek ve birimin İngiltere’deki yöneticisi Julian Wentzel ve diğer bölge yöneticileri de gruba dahil olacak. 

HSBC’den yapılan açıklamada, “ilaç ve lojistik şirketlerini, sağlık otoritelerini ve hükümetleri kovid-19 aşısının üretimi ve dağıtımında, küresel ağımızla destekleyeceğiz” dendi.

Hükümetler hızla üretilen korona virüs aşılarından milyonlarca doz satın alabilmek için yarış içinde. 1,5 milyon insanın hayatına mal olan ve ekonomik yıkıma yol açan pandeminin sonunun gelmesi umut ediliyor. ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna, Pfizer ve BioNtec ve İngiliz ilaç devi AstraZeneca geçtiğimiz haftalarda, yüksek seviyede etkinlik gösteren aşılarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

İngiltere, bu hafta aşılama sürecini başlatan ilk batılı ülke olacak. Pfizer ve BioNtech aşıları için, ülkenin düzenleyicilerinden onay alındı. Ancak ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere gibi bazı ülkeler aşıdan milyonlarca doz sipariş verdiği için, aşının dağıtımında devasa lojistik zorluklar yaşanacak. Aynı zamanda aşının tüm dünyaya dağıtımını sağlamak da oldukça fazla önem taşıyor.

Financial News’in haberine göre, 

HSBC’deki bankacılar, bankanın gelişen ülkelerdeki tecrübelerinin ve 64 ülkede aktif olarak faaliyet göstermesinden kaynaklanan erişim avantajının, ilaç şirketlerine tecrübe sahibi olmadıkları ülkelere aşıyı ulaştırma konusunda yardımcı olacağını söyledi. Banka finansmandan bankacılık hizmetlerine, birçok konuda destek verebileceğini açıkladı. Bu hizmetlerin arasında, kapsamlı transfer birimiyle ödemeleri gerçekleştirmek de yer alıyor.

Hükümetler ve uluslararası kuruluşlar, küresel çapta etkin bir aşının ortaya çıkması için büyük çaba gösterdi. Birleşmiş Milletler’in Covax Küresel Aşı Mekanizması düşük gelirli ülkelere para yardımında bulunacak. Ekim ayında Dünya Bankası tarafından açıklanan 12 milyar dolarlık finansman programının da gelişen ülkelere kovid-19 aşılarını ve testlerini satın alma konusunda destek olması bekleniyor.

Avrupa’da göçmenler finans hizmetlerine erişemiyor

 

Dolandırıcılığın kitabını yazan kişi öldü

 

2021’in 5 bankacılık ve fintek trendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)