BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan Brexit anlaşmasına yüzde 80 güveniyor----

JPMorgan Brexit anlaşmasına yüzde 80 güveniyor

JPMorgan Brexit anlaşmasına yüzde 80 güveniyor
25 Kasım 2020 - 17:21 www.finansgundem.com

İngiltere ile Avrupa Birliği arasında Brexit anlaşması müzakereleri sürerken yıl sonu olarak belirlenen son tarihe de giderek yaklaşılıyor. Buna karşın JPMorgan analistleri bir müşteri notunda anlaşmaya varılması ihtimalinin %80 olduğunu belirtti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brüksel’de gerçekleşen İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki Brexit anlaşması görüşmelerinden çıkan işaretler JPMorgan analistlerinin anlaşmanın gerçekleşmesine yönelik beklentilerini artırdı.

Financail News’in haberine göre JPMorgan Ekonomi ve Politika Araştırmaları Analisti Malcolm Barr 24 Kasım tarihinde müşterilerle paylaştığı notta iki tarafın da farklı bakış açılarını daralttığına dikkat çekerek önümüzdeki günlerde bir anlaşmanın duyurulması ihtimalinin önemli bir ihtimal olduğunu belirtti.

JPMorgan konuyla ilgili değerlendirmelerini Brexit anlaşması lehine %80’e yükseltti. Banka müşterilerle paylaşılan notta geriye kalan belirsizliğin nedeni olarak iki tarafın anlaşma konusunda pozisyonlarını birbirine yaklaştırmaması ya da kendi paketlerini bir bütün olarak kabul ettirme tutumu içerisinde olması ihtimali gösterildi.

Dev yatırım bankasının anlaşmanın gerçekleşmesine ilişkin daha önceki beklentileri üçte iki ihtimaldi. Banka şimdiyse anlaşmanın gerçekleşmemesi ihtimalini %20’ye düşürdü.

Barr’ın ifadelerine göre, AB Parlamentosu üyelerinin 28 Aralık’ta oylayabileceği şekilde, AB ve İngiltere'nin anlaşmanın geçici bir versiyonunun 1 Ocak'a kadar yürürlüğe girecek şekilde yapılabileceği esnek düzenlemeler üzerinde çalışıyor olabilir. Analist, anlaşmada balıkçılık hakları, eşit şartlı faaliyet alanı ve anlaşmanın yönetimi de dahil olmak üzere bazı konu konularda hala mutabık kalınamadığını belirtti.

Kuzey İrlanda'daki sınır düzenlemeleri anlaşma içerisinde sorun olmaya devam ediyor. Ancak Barr, AB ile tartışmalara sebep olan İç Pazar Yasa Tasarısı’ndaki tartışmalı maddelerin kaldırılması konusunda İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın resmi olmayan bir anlaşma ile de olsa ilerleme kaydedeceğine inanıyor.

JPMorgan analisti Barr anlaşma sürecine ilişkin ifadelerinde, “Aralık ayında imzalanan bir anlaşmanın yürürlüğe girmesini kolaylaştıracak yollar bulunduğundan, yaratılan ek sürenin müzakereciler tarafından verimli bir şekilde kullanılmama riski vardır. Bu yüzden de, ek zaman yaratarak anlaşmanın etrafında dolaşmak yerine bir anlaşmaya varmak için ilerleme kaydediliyor gibi görünüyor" dedi.

Barr, Johnson'ın bu hafta Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen’le yapacağı telefon görüşmesinin anlaşmayı sonlandırmaya yönelik bir girişim olarak nitelendirdi.

Müzakerelere Kovid-19 engeli

Brüksel’de yapılan görüşmeler AB müzakerecilerinden birinin Kovid-19 pozitif olmasından dolayı 19 Kasım tarihinde geçici olarak durdurulmuştu.

AB Baş Müzakerecisi Michel Barnier 23 Kasım'da Twitter'dan yaptığı açıklamada, iki tarafın müzakerecilerinin kendilerini izole ederek çevrimiçi ortamda görüşmelere yeniden başladığını belirterek, "Zaman kısa. Temel farklılıklar hala devam ediyor, fakat anlaşma için sıkı çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

İngiltere Merkez Bankası: Brexit’in hasarı pandemiden fazla

 

Bankaların Brexit göçü İngiltere’ye darbe vuruyor

 

Brexit görüşmelerinde gelişme kaydedildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)