BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinJaponya’nın Akın Öngör'ü----

Japonya’nın Akın Öngör'ü

Japonya’nın Akın Öngör'ü
09 Mart 2022 - 13:43 www.finansgundem.com

Kariyerinin zirvesindeyken ayrılıp üzüm bağları kuran ve şarap üretimine başlayan Akın Öngör gibi bankacılığı bırakıp şarap üretimine başladı

FİNANSGUNDEM.COM

Bankacılık sektöründen ayrılıp kendi işini kuran çok sayıda isim var. Ancak Akın Öngör gibi kariyerini zirvesindeyken ani bir kararla kendi işini yapan sayısı yok denecek kadar az. 2000 yılında Garanti Bankası genel Müdürlük görevini bırakarak Manisa’da üzüm bağları kuran daha sonra da çeşitli markalar altında şarap üretimine başlayan Akın Öngör’ün girişiminin bir benzeri Japonya’da yaşandı.

Hokkaido Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Nippon Credit Bank'ta çalışan daha sonra sektörde daha iyibir kariyer yapmak için Citibank'a geçen Yuzo Fukushima, sadece zengin müşterilere hizmet veren bir birimi yönetiyorken, Akın Öngör gibi sadece sektörü değil profesyonel kariyerini sonlandırarak üzüm ve şarap üretimine başlıyor. 53 yaşındaki Yuzo Fukushima, “Bir gün, tarımla ilgili en son bilgileri sunan "Modern Tarım" dergisini okuduğumda, Ogawa Kasabasında küçük bir bira fabrikası olan "Mugi Zakkoku Kobo Mikro Bira Fabrikası" dikkatimi çekti. Alkol ve tarımı birleştiren bir iş ilginç. O zamanlar likör ruhsatı almanın en kolay yolunun şarap olduğu söylenirdi, o yüzden bağcılık geldi aklıma” diyor.

Eğitim döneminde de tarımla ilgilendiğini söyleyen Fukushima, “Üzüm çeşitleri konusunda endişeliydim. Japonya'da serin ve sıcaklık farkı fazla olan bir yer bağcılık için uygun bir yer olarak kabul edilirken, Ogawa-cho'da yaz aylarında hava koşulları aşırı derecede sıcaktı ve sıcaklık farkı çok fazla değildi. Bu yüzden Japonya'ya özgü yabani üzümlerin bir melezi olan Komiko adlı bir çeşidi seçtim” diyor ve ekliyor: “Hem hobi hem iş olarak görüyorum üzüm ve şarap üretimini.”

Güriş Holding kadın çalışanları için 3600 ağaç dikti

 

SEDDK: Nükleer Sigorta Havuzu kuruluyor

 

Rus özel jetlerine de el konulacak

 

Sigortasız kredi seçeneği geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)