BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da ultra gevşek para politikasına rağmen işsizlik yükseldi----

Japonya'da ultra gevşek para politikasına rağmen işsizlik yükseldi

Japonya'da ultra gevşek para politikasına rağmen işsizlik yükseldi
29 Ağustos 2023 - 07:36 www.finansgundem.com

Ultra gevşek para politikası uygulayan Japonya'da beklenenin aksine işsizlik oranı Temmuz ayında yüzde 2,7 ile 4 ay içinde ilk kez yükseldi.


Japonya'da işsizlik oranı Temmuz ayında son dört ayda ilk kez yükselirken, işgücü talebini gösteren gösterge de bir miktar zayıflayarak hem Japonya Merkez Bankası hem de hükümet için endişe verici sinyaller verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre işsizlik oranı yüzde 2,7'ye yükseldi. Ekonomistler bu oranın yüzde 2,5'te kalmasını bekliyorlardı. Çalışan sayısı bir önceki aya göre 100.000 azalırken, işsiz sayısı 110 bin arttı. Kadınlarda işsizlik oranı tüm yaş gruplarında artarken, 45-54 yaş arası ve 15-24 yaş arası erkeklerde düştü.

Kendi isteği dışında işten ayrılanların sayısı 50 bin kişi arttı.

Ülkede açık işlerin başvuranlara oranı bu yıl altıncı kez düşerek Temmuz ayında 1,30'dan 1,29'a geriledi. İşgücü piyasası eğilimlerinin öncü göstergesi olan bu veriler, her 100 başvuru sahibine karşılık 129 iş bulunduğunu gösteriyor.

Daiwa Securities Ekonomisti Kota Suzuki, "Öncü gösterge olarak bakıldığında, imalat sektöründeki açık iş sayısı son zamanlarda düşüş eğiliminde. Bu muhtemelen denizaşırı talepteki düşüşün etkisinden kaynaklanıyor" değerlendirmesini yaptı.

İmalat sektöründeki iş teklifleri yüzde 11,4 oranında düştü. Osaka 1,10 ile en düşük orana sahip bölgeler arasında yer alırken, Tokyo için bu oran 1,79 oldu.

Çin'in 'büyüyememesi' küresel ekonomiye baskı oluşturuyor

 

Japonya’da hizmet sektörü büyüdü

 

Japonya'da asgari ücrete rekor zam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)