BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da hanehalkı harcamaları arttı----

Japonya'da hanehalkı harcamaları arttı

Japonya'da hanehalkı harcamaları arttı
08 Kasım 2022 - 08:03 www.finansgundem.com

Japonya'da hanehalkı harcamaları enflasyon endişelerine rağmen artış gösterdi.

Japonya'nın hanehalkı harcamaları eylül ayında; son üç aydır ilk kez arttı ve enflasyona ilişkin artan endişelerin hanehalklarının harcama gücü üzerinde baskı oluşturmasına rağmen bir miktar toparlanma gösterdi.

İçişleri Bakanlığının verilerine göre, hanehalkı harcamaları mobilya, ev eşyaları ve giyim başta olmak üzere ağustos ayına göre %1.8 arttı. Bir önceki yıla göre harcama seviyeleri, analistlerin %2,6 tahminine kıyasla %2,3 artarak beklenenden daha zayıf geldi. Harcama da önceki üç aya göre çeyrek için %1.6 düştü.

Ayrı bir veri raporu, ücretlerin yıllık bazda artış eğilimini sürdürdüğünü ve eylül ayında %2.1'e yükseldiğini, ancak enflasyonu hesaba katarken düşmeye devam ettiğini gösterdi.

Reel tüketimdeki aylık artış, Japonya'nın pandemiden kurtulmasının, hızlanan enflasyon karşısında bile bir miktar dayanıklılığa sahip olduğuna dair umut veriyor. Perakende satışlar, eylülde ağustosa göre %1,1 artarak satın alma iştahının devam ettiğini gösterdi. Üçüncü çeyrekte sanayi üretimi de, hanehalklarının bu üç ayda daha az harcama yapmasına rağmen, üreticiler arasındaki gücü yansıtarak %5,9 arttı.

Mitsubishi UFJ Morgan Stanley kıdemli ekonomisti Shuji Tonouchi, “İnsanların koronavirüs enfeksiyonlarının sayısı arttıkça temmuz-ağustos ayları arasında seyahat etmekten kaçınma eğiliminde olduklarını duydum. Eylül ayında, seyahat etmekten kaçınan daha az insan ve ardışık tatiller talebi artırdı." dedi.

Japonya'da hanehalkı harcamaları geriledi

 

Japonya'da hanehalkı varlıklarında artış

 

Japonya'da enflasyon 8 yılın zirvesinde

 

Japonya'da enflasyon göstergesi hedeften şaştı

 

Japonya'da enflasyon BoJ'un hedefinin üzerine çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)