BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da enflasyon göstergesi hedeften şaştı----

Japonya'da enflasyon göstergesi hedeften şaştı

Japonya'da enflasyon göstergesi hedeften şaştı
19 Ağustos 2022 - 10:29 www.finansgundem.com

Japonya'da Merkez Bankası tarafından dikkatle izlenen çekirdek enflasyon göstergesi temmuzda yüzde 2,4 olarak kaydedildi.

Genişleyici para politikasını sürdüren Japonaya'da Merkez Bankası tarafından dikkatle izlenen çekirdek enflasyon göstergesi hedeften şaştı.

İşlenmemiş taze gıdalar hariç tüketici fiyatları temmuzda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artış kaydederek Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 2'lik hedefinin üzerine çıktı. Haziran ayında bu göstergede yüzde 2,2'lik artış kaydedilmişti.

Bloomberght'de yer alan haberde, manşet enflasyon da temmuzda yıllık yüzde 2,6 ile beklentilere paralel gerçekleşti. Enerji ve taze gıda hariç enflasyon ise yüzde 1,2 gerçekleşerek beklentilerin üzerine çıktı.

Parasal genişlemede geri adım olası gözükmüyor

Enflasyon verilerini değerlendiren ekonomistler şimdilik Japonya Merkez Bankası'nın enflasyondaki yükseliş nedeniyle parasal genişlemede geri adım atmasının olası gözükmediğini belirtti.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda daha önce yaptığı açıklamalarda defaatle enflasyonda emtia kaynaklı yükselişin geçici olduğunu vurgulamıştı.

Daiwa Securities Ekonomisti Mari Iwashita çekirdek enflasyonun yüzde 3'e varması durumunda Japonya Merkez Bankası üzerindeki piyasa baskısının artabileceğini belirtti.

Fed üyelerinden kritik faiz ve enflasyon açıklaması

 

Çin'de yabancı yatırım 7 ayda yüzde 21,5 yükseldi

 

Japonya'nın ticaret açığı yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)