BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da enflasyon 8 yılın zirvesinde----

Japonya'da enflasyon 8 yılın zirvesinde

Japonya'da enflasyon 8 yılın zirvesinde
21 Ekim 2022 - 07:58 www.finansgundem.com

BOJ'un uygulamaya devam ettiği ultra gevşek para politikasının desteği ile Japonya'da çekirdek enflasyon 8 yılın zirvesine çıktı.

Japonya'nın çekirdek tüketici enflasyon oranı yenin 32 yılın en düşük seviyelerine gerilemesi, ithalat maliyetlerini artırmaya devam ederken, merkez bankasının art arda altıncı ay için belirlediği yüzde 2 hedefini aşarak Eylül ayında yüzde 3 ile sekiz yılın yeni zirvesine çıktı.

Taze gıda hariç, ancak enerji fiyatları dahil edilerek hesaplanan çekirdek enflasyon Ağustos ayında yüzde 2,8 seviyesindeydi ve Eylül ayında yüzde 3,0 seviyesine yükselmesi bekleniyordu.

Hem taze gıda hem de enerji fiyatları dışarda bırakılarak hesaplanan çekirdek enflasyon ise Eylül'de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 arttı. Bu, Mart 2015'ten bu yana görülen en hızlı fiyat artışı olarak kayıtlara geçti. Ağustos ayında fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 yükseldi.

Eylül ayında mal fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarken hizmet fiyatları sadece yüzde 0,2 yükseldi.

Japonya'da market satışlarındaki artış 7. ayında

 

Japonya'da rekor ticari açık

 

Japonya ekonomisinde belirsizlik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)