BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisinde belirsizlik ----

Japonya ekonomisinde belirsizlik

Japonya ekonomisinde belirsizlik
19 Ekim 2022 - 10:11 www.finansgundem.com

Yendeki keskin değer kaybının şirketlerin faaliyetlerini planlamasını zorlaştırarak Japon ekonomisinde görünümde belirsizlik oluşturduğu vurgulandı.

Japonya’da yetkililer yenin dolar karşısındaki keskin değer kaybı hakkında uyarılarını tekrarlarken, Maliye Bakanı Shunichi Suzuki döviz kurunu daha sık şekilde ve “dikkatlice” takip ettiğini söyledi.

Japonya, yenin dolar karşısında geçen ay keskin şekilde değer kaybederek 145 seviyesini aşmasıyla birlikte uzun süredir ilk defa yene müdahale etti.

Bu müdahaleye rağmen dolar yen karşısında JPY= değer kazanmaya devam etti ve dün itibarıyla 32 yılın zirvesi olan psikolojik 150 seviyesine yaklaştı.

EKONOMİK GÖRÜNÜMDE BELİRSİZLİK

Reuters'ya yer alan habere göre Maliye Bakanlığı’nda gazetecilere konuşan Suzuki, hükümetin var olan politikaları doğrultusunda yenin hareketlerine döviz piyasasında “uygun şekilde karşılık vereceğini” ifade etti.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda da döviz piyasasında istikrarın “son derece önemli olduğu” yönünde çağrısını yinelerken, yendeki değer kaybını keskin ve tek taraflı olarak tanımladı.

Kuroda, “Yenin bu şekilde değer kaybetmesi, şirketlerin faaliyetlerini planlamasını zorlaştırıyor ve ekonomik görünümde belirsizlik oluşturuyor. Bu ekonomimiz için olumsuz ve istenmeyen bir durum” dedi.

Japon hükümetinden Yen'e müdahale sinyali

 

Japonya'nın sanayi üretiminde beklenmedik revize

 

Japonya'da şirket iflaslarında son 3 yıldır ilk artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)