BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da enflasyon BOJ'un hedefinden uzak kalmaya devam etti----

Japonya'da enflasyon BOJ'un hedefinden uzak kalmaya devam etti

Japonya'da enflasyon BOJ'un hedefinden uzak kalmaya devam etti
21 Ocak 2022 - 08:08 www.finansgundem.com

Japonya'da çekirdek enflasyon Aralık ayında yüzde 0,5 oldu


Japonya'da enflasyon Japonya Merkez Bankası'nın Aralık ayındaki hedefinden uzak kalmaya devam ederek, küresel emsalleri ile zıtlık oluşturuyor.

Japonya'da taze gıda fiyatları dışarıda bırakılarak hesaplanan çekirdek tüketici fiyatları artan yakıt ve ham madde maliyetlerinin etkisiyle Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 artış gösterdi.

Ekonomistler ise çekirdek enflasyonun yüzde 0,6 olmasını bekliyorlardı. Fiyatlar, Kasım ayında da yıllık yüzde 0,5 artış göstermişti.

Aralık ayında enerji fiyatları yıllık yüzde 13,4 arttı. Bu, 1981 yılından bu yana görülen en yüksek artış olarak kayıtlara geçti. Benzin maliyetleri de Aralık ayında yüzde 22,4 yükseldi.

Taze gıda fiyatlarının yanı sıra enerji fiyatları da dışarıda bırakıldığında Aralık ayında tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 geriledi. Taze gıda ve enerji hariç fiyatlar son 9 aydır düşüyor.

Aralık ayında manşet enflayon ise yüzde 0,8 seviyesinde gerçekleşti. Fiyatlar Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 yükseldi.

Japonya'da market satışları yükseldi

 

Japonya Merkez Bankası para politikasını değiştirmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)