BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya, suikastın gölgesinde seçime gitti----

Japonya, suikastın gölgesinde seçime gitti

Japonya, suikastın gölgesinde seçime gitti
10 Temmuz 2022 - 10:43 www.finansgundem.com

Japon halkı, Abe Şinzo suikastinin gölgesinde, Danışman Meclisi (Sangiin) olağan milletvekili seçimleri için bugün sandığa gitti.


Kyodo News’ün aktardığına göre 3 yılda bir düzenlenen seçim için sandığa giden seçmenler, "Üst Meclis" olarak görülen Sangiin'deki 248 koltuğun yarısının geleceğini belirleyecek.

6 yıllık dönemde görev yapmak için yarışacak milletvekili adaylarının resmi kampanya süreci 9 Temmuz gecesi bitti. 545 adayın yarıştığı seçimlerde, adayların yüzde 30'dan fazlasını kadınlar oluşturuyor ve bu şimdiye kadarki en yüksek oran.

2025'e kadar ulusal seçim yok

Başbakan Kişida Fumio liderliğindeki Liberal Demokrat Parti (LDP) ile ortağı Komeito, halihazırda Sangiin'de 137 koltuğu sahip Mecliste Anayasal Demokrat Partinin (CDP) liderlik ettiği muhalefet cephesinin de 95 sandalyesi var.

Oylama yerel saat ile 20.00’de bitecek. 10 Temmuz seçimleri sonrası 2025'e kadar ulusal seçim düzenlenmeyecek. LDP gelecek haftaki seçimleri kazanırsa Başbakan Kişida'nın göreve geldiği 2021 seçimlerindeki yetkisi pekişmiş olacak.

Şinzo Abe cinayeti

Eski Başbakan Şinzo Abe, 8 Temmuz'da Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için Nara kentindeki Yamato-Saidaiji İstasyonu karşısındaki açık hava etkinliğinde konuşma yaptığı esnada göğsünden vurulmuştu. Saldırının ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Abe kurtarılamamıştı.

Scholz'den Japonya’ya taziye mesajı

Abe Şinzo, Japonya'nın en uzun süre görev yapan başbakanı olmuştu

Japonya’nın eski başbakanı Shinzo Abe'ye suikast

Şinzo Abe suikastında 'gizemli tarikat' şüphesi

Shinzo Abe suikastine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

Japonya Rus gazı ve petrolünden mahrum kalabilir

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)