BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya’nın eski başbakanı Shinzo Abe'ye suikast----

Japonya’nın eski başbakanı Shinzo Abe'ye suikast

Japonya’nın eski başbakanı Shinzo Abe'ye suikast
08 Temmuz 2022 - 07:32 www.finansgundem.com

Silahlı saldırıya uğrayan eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, hayatını kaybetti.

Japonya medyasında yer alan habere göre, Nara kentinde katıldığı etkinlikte silahla vurulan eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe hayatını kaybetti.

Abe, kentte Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için Nara'daki Yamato-Saidaiji İstasyonu karşısındaki açık hava etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında göğsünden vurulmuştu.

İki el silah sesinin ardından kanlar içinde kalan eski başbakan acil hastaneye kaldırılmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen ve eski bir Deniz Öz Savunma Kuvvetleri üyesi olduğu öne sürülen 41 yaşındaki Yamagami Tetsuya, olay yerinden uzaklaşamadan yakalanırken kullandığı el yapımı iki namlulu silah da ele geçirildi.

Devlet televizyonu NHK, Abe’nin yerde kanlar içinde kaldığı görüntüleri paylaşırken görgü tanıkları da yaşananları anlattı.

NHK’ye konuşan bir kadın, “Konuşma yapıyordu ve adam arkadan geldi. İlk silah sesi bir oyuncak gibi geldi. Yere düşmedi ama büyük bir patlama oldu. İkinci el ateş ise daha görünürdü ve duman çıkmıştı. İkinci el ateşten sonra yere düştü ve korumalar etrafını sardı. Ona kalp masajı yaptılar” dedi.

Japonya medyası, saldırganın silahının el yapımı olduğunu öne sürdü.

Bu sebeple ilk atışta duman çıktığı ve ikinci atışta Abe’yi vurduğu belirtildi.

Shinzo Abe, partisi Liberal Demokrat Parti’ye destek için çağrıda bulunurken vuruldu. Abe’nin yaptığı konuşmalar genelde seçimlerden önceki 20 gün içerisinde düzenleniyor ve oldukça yaygın. Abe gibi siyasetçilerin yaptığı konuşmalarda yoğun polis kalabalıkları olurken, taşkınlık ve gerilim hiç yaşanmıyor.

Yerel medya, Abe’ye saldıran kişinin bir tüfek kullandığını öne sürdü.

2006’da bir yıl olmak üzere 2012’den 2020’ye kadar başbakanlık görevini üstlenen ve “ülkenin en uzun başbakanlık görevini yürüten ismi” olarak bilinen Abe, sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakmıştı. Japonya en sıkı silah kontrol kanunlarını uygulayan ülke olarak biliniyor. Bu sebeple 125 milyonluk ülkede bir yılda silahtan ölenlerin sayısı çift haneli rakamları geçmiyor.

Japonya’da silah lisansı almak için uzun ve zor bir süreçten geçmek gerekiyor.

DÜNYA TEPKİ GÖSTERDİ

ABD’nin Japonya Büyükelçisi Rahm Emanuel, “Abe-san Japonya’nın başarılı bir lideriydi ve ABD’nin çok iyi bir müttefikiydi. ABD hükümeti Amerikan halkı Abe-san’ın sağlık durumu için dua ediyor” dedi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. Albanese, “Eski başbakan Shinzo Abe’nin vurulduğuna dair şok edici haberler geldi. Düşüncelerimiz ve iyi dileklerimiz ailesi ve Japonya halkında” dedi.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi’nin sözcüsü de, “G20 dışişleri bakanları adına üzüntülerini Japonya Dışişleri Bakanına iletti” ifadesini kullandı.

Japonya MB, tahminlerini revize edebilir

 

Japonya'da aşırı sıcaklar hastanelik etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)