BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya Başbakanı'nın, evindeki görüntülerine tepki yağdı----

Japonya Başbakanı'nın, evindeki görüntülerine tepki yağdı

Japonya Başbakanı'nın, evindeki görüntülerine tepki yağdı
12 Nisan 2020 - 20:09 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında vatandaşların evde kalmalarını teşvik için kendi evinden çekip sosyal medyaya koyduğu görüntülere bu ülkede tepki yağdı.

Abe’nin kendi evinde, yanında köpeğiyle birlikte çay içip, kitap okuyup rahat bir ortamda dinlendiği bir ortamda vatandaşa “evde kal” çağrısı yaptığı görüntüye Twitter kullanıcılarından sert eleştiriler geldi.

Abe'nin yayımladığı görüntülerin hemen yanında, ülkenin ünlü pop şarkıcısı Gen Hoshino'nun yine insanların evde kalmaları için çalıp söylediği şarkının yer aldığı video yer alıyor.

“Sen kendini ne zannediyorsun ?” sloganıyla Abe’ye sert eleştiriler yönelten Japon sosyal medya kullanıcıları, Covid-19 ile mücadele edenlerle dalga geçer gibi rahat ve konforlu evinden başbakanın bu tür mesaj göndermesinin talihsiz bir davranış olduğu görüşünü dile getiriyor.

Abe'ye gelen tepkiler

Bir Twitter kullanıcısı “İnsanların yaşamda kalmak için mücadele ettiği bir sırada, lüks içindeki yaşamı gösteren bu video karşısında, insanın aklından ‘Sen kendini ne zannediyorsun?’ demekten başka bir şey gelmiyor.” ifadesini kullandı.

Bununla birlikte başka bir Twitter kullanıcısı ise “Başbakanların da dinlenmeye hakkı vardır” diyerek Abe’yi savundu.

Japonya'da Kovid-19 vaka sayısı 8 bin 4'e, ölü sayısı 147’ye yükseldi. Vakaların büyük çoğunluğunu barındıran başkent Tokyo’da son 24 saatte 166 kişiye daha teşhis konulmasıyla toplam sayı 2 bini aştı.

Salgına karşı tedbirler kapsamında ülkenin 7 eyaletinde olağanüstü hal ilan edilmişti.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri Han14 Nisan 2020 15:58

    Hasta ruhlu insanların, her haber konusunu ülkemiz siyasetiyle bağdaştırmasından gına geldi. Kendinizi harap ediyorsunuz, acınası durumdasınız. Psikolog ihtiyacı var.

  • işte öyle 13 Nisan 2020 14:44

    bizde, " sen kendini ne zannediyorsun " demek kolay değil bugünlerde . ama geçecektir.  hiç bir iktidar sürekli değildir . 

  • Murat Mustafa13 Nisan 2020 12:39

    Adam en azından mütevazi evinde bizimki gibi sarayda değil.

  • bir dost19 Nisan 2020 03:14

    Sana bir şey demek istiyorum ama demiyorum. Sen dedim say

  • ozkan gun19 Nisan 2020 02:30

    sendeki beyin de bu kadar.o saray türk milletinin.yarında baska biri oturacak.dünyanın tüm güçlü ülkelirinin sarayı vardir.