BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJapon Merkez Bankası yatırımcıları mağdur ediyor----

Japon Merkez Bankası yatırımcıları mağdur ediyor

Japon Merkez Bankası yatırımcıları mağdur ediyor
14 Nisan 2020 - 16:50 www.finansgundem.com

Japon Merkez Bankası'nın piyasaları pandemi krizinden korumak için attığı adımlar yatırımcıları daha da mağdur ediyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Japonya Merkez Bankası (BOJ) korona virüs krizini engellemek için 30 trilyon yen (278 milyar dolarlık) tahvil, hisse senedi v.b varlık alımına gitti. Banka toplamda piyasaya 35 trilyon yen likidite pompaladı. BOJ’un varlık alımları sonucunda Japonya’nın finansal piyasaları merkez bankasına aşırı bağımlı hale geldi. BOJ’un agresif alımları küresel piyasaları da etkiliyor.

Yatırımcılar bu sürekli genişleyen piyasaya ayak uydurmakta giderek daha da zorlanıyor. Haruhiko Kuroda yönetimindeki banka, yedi yıldır agresif tahvil alımlarını yaparken getiri eğrisinin normale dönmesiyle azalttı. Korona virüs pandemisinden dolayı banka alımlarında tekrardan agresifleşti.

Banka, Mart ayında enflasyona endeksli senetler için 20 adet planlı ve 10 adet planlanmamış operasyon gerçekleştirildi. Ülkenin devlet tahvillerinin yarısını satın alma yoluyla piyasadan çıkaran BOJ, trilyonlarca yenlik borçlanma senedini yeniden satın alma anlaşmalarıyla finansal şirketlere geri vermek zorunda kaldı.

Gösterge repo oranında keskin dalgalanmalar nedeniyle geçen ay 5,6 trilyon yen tahvil kanalize etmek zorunda kalan BOJ, repo oranlarını yükselmesine sebep oldu.

Bloomberg’in hesaplamalarına göre, BOJ 9 Nisan itibariyle merkez bankaları içerisinde en büyük takas borçlanma işlemini gerçekleştirdi.

Japonya’da OHAL ilan edildi

Piyasalardaki yükselişin sebebi merkez bankaları

Dünya çapında ticaret daralıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)