BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya’da OHAL ilan edildi----

Japonya’da OHAL ilan edildi

Japonya’da OHAL ilan edildi
07 Nisan 2020 - 12:10 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ülkede OHAL ilan etti. Abe, Tokyo ve Osaka da dahil 7 bölgede korona virüsle mücadele kapsamında olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve pandemi halini alan korona virüs salgını Japonya'da yayılmaya devam ediyor. Japonya Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerin verilerine göre, ülkede şimdiye dek belirlenen toplam vaka sayısı 4 bin 820'ye ulaştı. Daha önce karantinaya alınan Diamond Princess adlı geminin yolcu ve mürettebatından enfekte olan 712 kişi dışında, Japonya'nın farklı eyaletlerinden 4 bin 108 kişinin korona virüse yakalandığı açıklandı.

108 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bugüne kadar 11'i karantina gemisinin yolcularından olmak üzere toplam 108 kişinin korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği Japonya'da, hükümetin virüsle mücadele kapsamında alınan OHAL kararı bugün resmi olarak açıklandı. Kararın, yarından itibaren yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

7 BÖLGE

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ilk kez dün sabah duyurduğu Tokyo  ve Osaka'nın aralarında olduğu 7 kent için olağanüstü hal ilan etme niyetini bugün resmi uygulamaya geçirdi.
Abe yaptığı açıklamada, ilk etapta 1 ay için ilan edilen olağanüstü halin insanların yaşamlarının tehlikede olmadığının netleşmesi halinde  planlanandan erken kaldırılabileceğini de vurguladı.
Başbakan Abe, alınan karar ile insanların dolaşmalarının, bir araya  gelmelerinin yüzde 70-80 oranında azaltılabilmesi halinde koronaviris  salgınının 2 hafta içinde tepe noktasına ulaşmasının sağlanabileceğini  ifade etti.


TEŞVİK PAKETİNE ONAY

Japonya'da ayrıca daha önce açıklanan teşvik paketi de onaylandı. Japon hükümeti 108,2 trilyon yen büyüklüğündeki paketi onayladı. Paketin 39,5 trilyon yen olan kısmı mali harcama öngörüyor.

Japonya olağanüstü hal ilan edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)