BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJapon finans devinden 2022’de küresel durgunluk uyarısı----

Japon finans devinden 2022’de küresel durgunluk uyarısı

Japon finans devinden 2022’de küresel durgunluk uyarısı
10 Aralık 2021 - 16:48 www.finansgundem.com

Küresel finans devlerinden gelecek yıla ilişkin endişe verici öngörüler gelmeye devam ediyor. Nomura Holdings gelecek yıl küresel ekonominin stagflasyonla değil durgunlukla baş etmek zorunda kalacağını söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Japonya’nın en önde gelen finans şirketlerinden Nomura Holdings'e göre, 2022'nin sonlarına doğru küresel ekonominin karşı karşıya olduğu en büyük risk durgunluk olabilir. Finans devi, küresel çapta maliyet odaklı fiyat baskılarının ülkelerin iç taleplerine zarar verdiğini ve bu sebeple da sıkı mali ve para politikalarına dönüşün gerçeklemekte olduğunu açıkladı. Nomura’nın öngörülerine göre gelecek yıl ülkelerin en büyük problemi stagflasyon değil durgunluk olacak.

Bloomberg International’ın haberine göre Nomura Ekonomisti Rob Subbaraman liderliğinde oluşturulan ve 10 Aralık tarihinde açıklanan 2022 görünümü raporunda, birçok ülkede enflasyon etkisiyle maliyetlerin arttığı belirtildi. Raporda bu ‘kötü tip enflasyonun şirket kârlarını zayıflattığına’ dikkat çekildi. Subbaraman’ın ifadelerine göre bu durum reel hane halkı gelirlerini zayıflatacağına işaret edildi. Raporda ayrıca talebin zayıflamasıyla da hane halkı gelirlerinin kendi kendine düzeltmeye maruz kalabileceğine dikkat çekildi.

Nomura raporunda Euro Bölgesi, İngiltere, Japonya ve Çin de dahil olmak üzere çoğu ekonominin devam eden salgından tam olarak kurtulamadığına ve özel sektördeki kırılgan talebin bu ekonomileri büyümedeki aksaklıklara karşı savunmasız bıraktığına işaret edildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Nomura raporunda, ekonomideki belirsizliklerin ve mali politikadaki değişimlerin büyük bir direnç oluşturacağı bu nedenle de şirket kârlarında ve hane halkı gelirlerinde yüksek enflasyon nedeniyle oluşacak erozyonun büyümede yavaşlamaya sebep olabileceği belirtildi.

Nomura ekonomistlerine göre ABD ekonomisi yine küresel ekonomiden aykırı bir şekilde yükselişini sürdürecek. Ekonomistlerin bu beklentisinin ardında ülkedeki talebin “tüm gücüyle” geri dönmesi ve bu nedenle de maliyetleri artıran enflasyona karşı daha güçlü bir yumuşatıcı mekanizmaya sahip olması gösterildi. Nomura'ya göre, para ve maliye politikaları sıkılaştıkça, hedef enflasyon ve trend büyümesi etrafında ABD, 2022 için uluslararası ortamda daha iyi bir konuma sahip olacak biçimde konumlanmış durumda.

ABD’nin 2022’nin ilk yarısında aşırı yüksek enflasyon oranlarını görmesi Nomura’nın temel projeksiyonları arasında yer almıyor. Ancak Japon finans devi böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde ABD Merkez Bankası’nın agresif faiz artışlarıyla enflasyonu uygulayabileceğini belirtiyor. Nomura ekonomistleri böyle bir senaryo gerçekleşmesi halinde, "2022'nin sonlarında dünya ekonomisi için daha büyük riskin stagflasyon değil, sürekli bir durgunluk olduğu görüşümüzü daha da güçlendirecektir" diye yazdılar.

Nomura’nın diğer beklentileri ise şöyle:

Gelecek yıl ABD ekonomisi çok daha zayıf bir ikinci yarıyla karşı karşıya kalacak ve %2'nin biraz altında ekonomik büyüme gösterecek. Bu durum FED’in kurları kademeli olarak yükseltme politikasında kalmasına yardımcı olacak.

Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek yıl faiz artışı yapmayacak. Zira Nomura enflasyonun nihayetinde hedefin altında döneceğini öngörüyor.

Çin'de dip ekonomisinden çıkış süreci uzun vadeye yayılacak ve ülkedeki ekonomik büyüme 2022’nin ilk çeyreğinde daha da yavaşlayarak yıllık %2,9'a gerileyecek.

ABD'de enflasyon 39 yılın en yüksek seviyesini gördü

 

Wall Street devlerinden 2022 yorumu: Dikkati elden bırakmayın

 

ECB toplantısı sanal olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)