BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJapon devi SBI, kripto şirketi B2C2'yi satın aldı----

Japon devi SBI, kripto şirketi B2C2'yi satın aldı

Japon devi SBI, kripto şirketi B2C2'yi satın aldı
16 Aralık 2020 - 19:03 www.finansgundem.com

Japon finansal hizmetler devi SBI'ın, kripto şirketi B2C2'yi satın aldığı açıklandı

Japon finans devi SBI, sektöre daha fazla yaygınlık kazandırma amacıyla kripto paraya ilişkin bir satın almayı daha tamamladı. SBI Holdings'in bir alt kuruluşu olan SBI Financial Services, Birleşik Krallık merkezli kripto alım satım şirketi B2C2'yi satın aldı. 16 Aralık tarihli duyuruya göre SBI, B2C2'nin hisselerinin yüzde 90'ını satın aldı. Satın alma işlemi, duyuruya göre 15 Aralık'ta tamamlandı.

Hem SBI hem de B2C2, bu adım ile kriptoya yatırım yapmak isteyen ana akım finans şirketlerine daha fazla alım satım imkanı sağlamayı amaçlıyor. SBI Holdings Başkanı ve CEO'su Yoshitaka Kitao, B2C2'nin vizyon ve deneyiminin SBI'ı tamamladığını söyledi. Kitao, "Küresel piyasalarda varlığımızı artırırken ortak çalışmalar yürütmek istiyoruz" diye belirtti.

B2C2 kurucu ve CEO'su Max Boonen, Bitcoin'in (BTC) 2020 yılında rekor kırmasının kripto varlıkların Finans sektöründe "göz ardı edilemeyecek" bir konumda olduğunu yeniden kanıtladığını söyledi. Boonen, "Kripto varlıklar önümüzdeki yıllarda finans piyasasında giderek daha etkili hale gelebilir ve SBI'daki bu dönüşümde ön saflarda yer almaktan gurur duyuyoruz" diye ekledi.

2015 yılında kurulan B2C2, kurumsal yatırımcılar için dünyanın en popüler kripto alım satım şirketlerinden birini temsil ediyor. Şirketin ABD, Japonya ve Birleşik Krallık'ta ofisleri bulunuyor. B2C2'nin Japonya'daki ekibi ise SBI ofislerine taşınacak. Boonen, B2C2'nin bu adımın ardından 20 kişiyi daha ekibine katmasını beklediğini söyledi.

SBI ve B2C2, bu yıl 1 Temmuz'da büyük bir ortaklık yapılacağını duyurmuştu. Ortaklık dahilinde SBI müşterileri, B2C2 platformunda temmuz ayından beri alım satım yapabiliyordu.

JPMorgan'ın eski yöneticisi Ripple yönetimine girdi

İşte dünyayı kurtaracak kripto para fikri

Kripto bankalar geliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)