BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon deprem uzmanı İstanbul'un en riskli ilçelerini açıkladı----

Japon deprem uzmanı İstanbul'un en riskli ilçelerini açıkladı

Japon deprem uzmanı İstanbul'un en riskli ilçelerini açıkladı
27 Ağustos 2023 - 20:05 www.finansgundem.com

6 Şubat depremlerinden bu yana en çok konuşulan başlıklardan biri de büyük İstanbul depremi. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, deprem riskinin en yüksek olduğu ilçeleri açıkladı.

6 Şubat'ta Türkiye tarihinin en yıkıcı deprem felaketini yaşadı. Gözler şimdi yıllardır dillendirilen o büyük İstanbul depreminde. Uzmanlara göre yaşanabilecek 7 şiddetindeki olası büyük Marmara depreminde Zeytinburnu, Avcılar, Büyükçekmece, Ataköy, Büyükçekmece başı çekiyor.

"TABUT BİNA SAYISI ÇOK FAZLA"

CNN TÜRK'ten Merve Tokaz'ın haberine göre, Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir. Riskin en yüksek olduğu bölgeler Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında da yumuşak zeminler var. Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları" dedi.

Peki, neden bu ilçeler risk altında? Yoshinori Moriwaki, "99 depreminde de bunu gördük. buralarda sallantı çok oldu. Zemin yumuşak ise sıkıntı. Hatay kötü, neden? Zemin yumuşak olduğu için. Bu binalar yapışık ve hepsi 2000'den önce yapıldı. Bu binalarda çok hasar olacak" ifadelerini kullandı.

Megakentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Ancak "tabut bina" sayısı halen çok fazla. Japon deprem uzmanı da uyardı. "Kentsel dönüşümü acilen yapmak lazım. Cumhurbaşkanı yardımcısı da Çevre Bakanı da söyledi bunu, acilen yapmak lazım" diye konuştu.

Olası bir depremde İstanbul için tahliye planı var mı?

 

Olası Marmara depremi: 4 farklı senaryo!

 

Naci Görür'den deprem uyarısı: İstanbul'da 7 baraj çok tehlikeli!

 

Kandilli Müdürü Özener'den 7 şiddetinde deprem uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)