BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİzmir'e açık çek!----

İzmir'e açık çek!

İzmir'e açık çek!
26 Ekim 2013 - 19:08 www.finansgundem.com

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in İzmir'e açık çek verdiğini belirtti

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in İzmir'e açık çek verdiğini belirterek "Yorun, takip edin, isteyin" dedi.

Bakan Çelik'in turizm sektör temsilcileriyle basına kapalı yapılan toplantısının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ulusoy, İzmir'in turizm için önemli bir ürün olduğunu, Bakan Çelik'in genel müdürleriyle birlikte brifing almasının çok önemli olduğunu belirtti.

"Sayın Bakan İzmir'e açık çek vermiştir. Yorun, takip edin, isteyin. Bakanımız İzmir'e büyük önem veriyor" diyen Ulusoy,  hükümetin hem İzmir'e hem de Ege Bölgesi'ne büyük önem verdiğine işaret etti.

Siyasi, ekonomik istikrarla birlikte ülke içerisindeki vatandaşların da seyahat etmeye başladığını, geçen yıl 13 milyon kişinin gezdiğini ve 72 ülkeye gittiğini vurgulayan Ulusoy, bu oranın geçmişe göre 20 kat arttığını vurguladı.

Ulusoy, "Yunanistan'ı besleyen biz olduk. Türkiye, artık gönderen, karar veren ülke. Kendi vatandaşlarımız seyahat etmeye başlamıştır" dedi.

"İZMİR, ANTALYA'YI ÖRNEK ALMAMALI"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da İzmir'in birçok değerinin olduğunu, bu değerlerin bir araya getirilip dünya pazarına çok farklı bir vizyonla sunulması gerektiğini kaydetti. Bakanlığa bu mesajı vermeye çalıştığını anlatan Ayık, "İzmir, Türkiye'nin İstanbul, Antalya'dan sonra turizmdeki en önemli markası olacak. İzmir kendisine hedef veya örnek olarak Antalya'yı görmemeli. Antalya'nın bugün geldiği noktada var olan birtakım özellikleri Antalya arar hale geldi. Seçkin bölgeler yaratmak lazım. İzmir'de bu bölgelerin hepsi mevcut. Kentteki yerel insiyatiflerin bir an önce toparlanıp gereğini yapması lazım" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ27 Ekim 2013 02:00

    İzmire önem veriliyorsa eğer vizyonu düzgün gençlerle yol alınmalı başka türlü izmiri unutmak gerek köy haliyle kalır