BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzlanda’da yanardağ patlaması: Bir kasaba boşaltıldı----

İzlanda’da yanardağ patlaması: Bir kasaba boşaltıldı

İzlanda’da yanardağ patlaması: Bir kasaba boşaltıldı
14 Ocak 2024 - 18:07 www.finansgundem.com

İzlanda’da yanardağ patlamasının ardından bir kasaba boşaltıldı.

İzlanda'nın güneybatısında yanardağ patlamasının ardından akışkan lav tehdidi altında bulunan balıkçı kasabası Grindavik tahliye edildi. 

Uzun süredir sismik ve volkanik aktivitenin etkili olduğu ülkede, yerdeki çatlaklardan püsküren erimiş kayalar ve gökyüzüyle kontrast oluşturan parlak turuncu lav akışı video görüntülerine yansıdı.

Volkanik patlama Grindavik kasabasının kuzeyinde başladı. Yetkililer, kasabanın cumartesi günü sismik hareketlilik nedeniyle boşaltıldığını duyurdu. 

Lavların kasabaya ulaşmasını önlemek için toprak ve kayalardan oluşan bariyerler inşa etmek için mücadele ediliyordu. Ancak son patlamanın ardından lavlar bu bariyerleri aştı.

İzlanda Meteoroloji Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Sahil Güvenlik'in gözetleme uçuşundan gelen ilk görüntülere göre, Grindavík'in kuzeyinde inşa edilmeye başlanan savunmanın her iki tarafında da bir çatlak açıldı" denildi.

Duyuruda, "Lav şu anda Grindavík'e doğru akıyor. Sahil Güvenlik helikopterinin ölçümlerine göre, çevre şu anda kasabanın en kuzeyindeki evlerden yaklaşık 450 metre uzaklıkta" ifadeleri yer aldı. 

İzlanda'nın güneybatısındaki Reykjanes yarımadasında pazar günü meydana gelen patlama, 2021'den bu yana türünün beşinci örneği oldu.

Geçtiğimiz ay Svartsengi volkanik sisteminde başlayan patlamanın ardından Grindavik'in 4 bin sakininin tamamı tahliye edilmiş ve popüler turistik nokta olan Blue Lagoon jeotermal kaplıcası kapatılmıştı.

O tarihten bu yana 100'den fazla Grindavik sakini evlerine dönmüş, ancak cumartesi günü tekrar ayrılmak zorunda kalmışlardı.

İzlanda sivil savunma kurumu, pazar günü alarm seviyesini en yüksek seviye olan "acil duruma" yükselttiğini duyurdu.(euronews)

Japonya'daki Otake Yanardağı'nda patlama

 

Endonezya'da en yüksek seviyede yanardağ alarmı

 

Yanardağ yeniden patladı... Havalimanı kapatıldı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)