BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO'dan Bakan'a tahkim merkezi sözü----

İTO'dan Bakan'a tahkim merkezi sözü

İTO'dan Bakan'a tahkim merkezi sözü
12 Eylül 2013 - 18:22 www.finansgundem.com

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, dünyanın en modern, en gelişmiş ve en yüksek düzeyde tahkim merkezini kurabileceğimizin taahhüdünü verdi...

İTO Başkanı, Adalet Bakanı'na dünyanın en modern, en gelişmiş, bilim seviyesi en yüksek düzeyde tahkim merkezini kurabileceğimizin taahhüdünü verdiklerini açıkladı.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, uluslararası ticaret alanındaki hukuksal sorunların çözüleceği bir tahkim merkezinin Türkiye'de henüz bulunmadığını belirterek, "İTO olarak dünyanın en modern, en gelişmiş, bilim seviyesi en yüksek düzeyde tahkim merkezini kurabileceğimizin taahhüdünü verdik" dedi.
Çağlar, İTO Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında, Türkiye'de bir uluslararası tahkim merkezinin bulunmadığını anımsattı.
İbrahim Çağlar, şunları kaydetti:
"Uluslararası tahkim ülkemizde yok. Olması lazım mı? Mecburen olması lazım. Hem bu mahkemelerin rahatlaması için önemli. Hem uluslararası şirketlerin rahat çalışabilmesi hem demokrasi açısından birçok faydası bulunuyor. Bununla ilgili Ankara'da gerekli toplantıları yaptık ve sayın bakanımız (Adalet Bakanı Sadullah Ergin) ile görüştük, İTO olarak dünyanın en modern, en gelişmiş, bilim seviyesi en yüksek düzeyde tahkim merkezini kurabileceğimizin taahhüdünü verdik. Sayın bakanımız parlamento açıldığında bunu gündeme getirecek. Ve uluslararası tahkimin startını inşallah İstanbul Ticaret Odası'ndan vereceğiz."
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 17 Eylül'de tahvil alımını kademeli olarak azaltıp azaltmayacağı durumunun, paranın fiyatının artması, serbest dolaşan sermayenin yanaşacak yeni limanlar araması anlamına geldiğini dile getiren Çağlar, "Türkiye’nin güvenli liman özelliğini sürdürmesi küresel ekonomideki yerimizi ayrıcalıklı kılmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
"KİMSE TÜRKİYE’Yİ İSKAMBİL KAĞIDINDAN KALEYE BENZETMESİN"
Türkiye’de ekonomiye ilişkin ortaya atılan felaket senaryolarının çok kısa ömürlü olduğunu anlatan Çağlar, son 10 yılda refah düzeyinde önemli artışlar olduğunu belirtti.
Çağlar, "Türkiye artık hem ekonomik hem de siyasi anlamda içte ve dışta özgüvenini sağlamış bir ülkedir. Kimse Türkiye’yi iskambil kağıtlarından yapılan bir kaleye benzetmesin. Görünen o ki rüzgarlar bize eskisi kadar çabuk zarar veremeyecek" dedi.
Öte yandan Çağlar, konuşma sonunda eski İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'a odaya katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. (Dünya)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)