BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisİTB’de heyecan erken başladı----

İTB’de heyecan erken başladı

İTB’de heyecan erken başladı
30 Ocak 2013 - 17:22 www.finansgundem.com

İTB Başkanlığı için Ümit Kiler ve Ali Kopuz adaylığa hazırlanıyor. Başkan Sümer ise yönetime yeniden talip olacak

İstanbul Ticaret Borsası (İTB) 1925 yılında kurulan köklü bir meslek örgütü. Ancak yıllarca kapalı bir yapıya sahipti. Nejat Ekrem Basmacı, tam 45 yıl başkanlık yaptı. Daha önce ne zaman seçim yapıldığı, kimlerin aday olduğu basına hiç yansımadan sessiz sedasız bir dönem yaşanırdı.
Basmacı, 2009 yılında “Onursal Başkan”  olduktan sonra İTB’de de seçimler yarış şeklinde geçmeye başladı. Oda ilk kez basına açılarak daha şeffaf bir yönetime geçildi. 88 yıllık geçmişe sahip olan İTB’de bu yıl seçim heyecanı erken başladı 14 Şubat’ta komite seçimleriyle başlayacak olan süreç şubat sonunda tamamlanacak.
İTB yönetime talip olan üç aday da güçlü. Biri Kiler Holding Perakende Grubu başkanı Ümit kiler. Dört yıldır İTB Meclis Üyesi olarak odada bulunan Kiler, önceliklerinin komiteler olduğunu söylüyor. “komitemizden çıkarsak yönetime talip olacağız. Meclise girecek arkadaşlarımızla konuşup yol alacağız” diyor. Diğer aday ise Çamur Ali Kopuz…
Kopuz, Mehmet Yıldırım ve Murat Yalçıntaş’ın ilk döneminde İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu ise şu anda İTB Meclis Başkanlığı görevini yürütüyor. Çamur Ali Kopuz, meslek komitelerinden çıkmaları halinde İTB yönetimine aday olacaklarını söylüyor. “Kardeşimle birlikte çalışıyoruz. Başkanlığa ben aday olacağım” diyor.
Mevcut başkan Atilla Sümer’de tekrar yönetime talip olacağını belirtiyor. Sümer, “Odamızda 10 bin üye var. Öncelikle komite seçimleri önemli. Odayı bir noktaya getirdik. Arkadaşlarımızla yönetime yeniden talip olacağız” yorumunu yapıyor. (Para Dergisi)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)