BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİtalya'dan virüse 16 milyar euroluk teşvik paketi----

İtalya'dan virüse 16 milyar euroluk teşvik paketi

İtalya'dan virüse 16 milyar euroluk teşvik paketi
11 Mart 2020 - 12:13 www.finansgundem.com

Ülke çapında kırmızı alarm ilan eden İtalya, Avrupa Merkez Bankası'na virüsün ekonomik etkileri ile mücadele etme konusunda destek çağrısında bulundu

Avrupa Birliği’nin üye ülkelerin koronavirüsle mücadelesine destek olmak amacıyla bütçe kurallarını esnetme konusunda uzlaşmalarının ardından, yetlkililer  İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin, bir ay içinde dördüncü kez İtalya’nın mali teşvik programını artırmaya hazırlandığını belirtti.

Roma’daki Maliye Bakanlığı yetkilileri varolan paketi nasıl 16 milyon euro (18 milyar dolar) seviyesine çıkarabilecekleri konusunda çalışırlarken, Conte  Salı günü diğer Avrupa Birliği liderleri ile video konferansına katıldı ve euro krizi esnasında kendilerinin gösterdiği aynı dayanışma ve kararlılığı göstermeleri çağrısında bulundu.

Lagarde: Avrupa önlem almazsa 2008 benzeri kriz yaşar

İtalya Maliye Bakanlığı Sözcüsü konuyla alakalı yorum yapmaktan çekindi.

Avrupa Komsiyonu Başkanı Ursua Von Leyen , “İstikrar ve Büyüme Paketinde yer alan tüm esnekliğimizi kullanacağız. Çok kısa bir zaman içinde oyunun kurallarını netleştireceğiz. Haftanın sonuna kadar konunun ana hatları netleşmiş olacak” dedi.

İngiltere de 'acil' faiz düşürdü

Portekiz Başbakanı Antonio Costa Perşembe günü Yönetim Konseyi’nin Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ile buluşmasında, Lagarde’ın küçük ve orta ölçekli firmaları desteklemek için bazı önlemler teklif edeceğini  söyledi.  Görüşme hakkında bilgisi olan bir başka yetkili ise, Lagarde’ın hükümetleri mali teşvik ile üzerlerine düşeni yapmaları konusunda uyardığını söyledi.

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)