BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLagarde: Avrupa önlem almazsa 2008 benzeri kriz yaşar----

Lagarde: Avrupa önlem almazsa 2008 benzeri kriz yaşar

Lagarde: Avrupa önlem almazsa 2008 benzeri kriz yaşar
11 Mart 2020 - 12:09 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Lagarde, Avrupa'nın koronavirüse yönelik acil önlem alınmazsa 2008 benzeri kriz riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Chrisine Lagarde, Avrupa'nın, liderlerin koronavirüs konusunda acil harekete geçmemeleri durumunda, 2008 finans krizine benzer büyük bir ekonomik şok riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, AMB Başkanı Salı günü geç saatlerde Avrupa Birliği (AB) liderleri ile telekonferans yoluyla yaptığı görüşmede, koordineli bir adım atılmaması durumunda, "Avrupa'nın birçoğumuza 2008 Büyük Finans Krizi'ni hatırlatacak bir senaryo ile" karşı karşıya kalacağını söyledi. Lagarde, doğru tepki ile, şokun muhtemelen kısa süreceğini sözlerine ekledi.

İngiltere de 'acil' faiz düşürdü

Görüşmenin gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynağa göre, Lagarde, AMB politika yapıcılarının bu haftaki toplantıda tüm araçlara bakacağını ve bunların arasında özellikle "süper ucuz" fonlama sağlama ve likiditeyi garanti etme ve kredilerin kurumamasını sağlama olacağını kaydetti.

Aynı kaynak, ancak Lagarde'ın tedbirlerin, bankaların virüsten etkilenen alanlara kredi vermeye devam etmelerine sağlamaya yönelik adımlarla birlikte, ancak hükümetlerin tüm güçleri ile destek vermeleri halinde işe yarayabileceğini söylediğini kaydetti.

Merkez Bankası üç DİBS için alım ihalesi açtı

 

Bu dramatik müdahale, Lagarde'ın AMB Yönetim Konseyi toplantısında parasal teşvik konusunda hızlı hareket edilmesi konusunda ısrarcı olacağını işaret ediyor. Birçok ekonomist AMB'nin Perşembe günkü politika toplantısında faiz indirimi yapmasını ve belki de parasal genişleme programında artışa gitmesini bekliyor. AMB ayrıca bankalara ucuz fonlama sağlayan operasyonlarını yeniden uygulamaya koyabilir.

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)