BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya ikinci aşamaya geçiş için o sonuçları bekliyor----

İtalya ikinci aşamaya geçiş için o sonuçları bekliyor

İtalya ikinci aşamaya geçiş için o sonuçları bekliyor
17 Nisan 2020 - 14:57 www.finansgundem.com

22 bini aşan can kaybının yaşandığı İtalya'da kısıtlayıcı tedbirlerin en az 3 Mayıs'a kadar sürmesi planlanıyor. Salgın eğrisindeki göstergeler olumlu olursa "ikinci aşamaya" geçiş düşünülüyor

Korona virüs salgınına karşı kısıtlayıcı tedbirlerin en az Mayıs başına kadar sürmesi planlanan İtalya'da, "ikinci aşamaya" geçildiğinde takip amaçlı bir cep telefonu uygulamasının kullanılması planlanıyor.

İtalyan hükümeti, korona virüse karşı aşı ya da ilaç geliştirilmediği sürece "normal hayata" dönmenin mümkün olmadığını, ancak salgının ve hastanelerdeki yükün kontrol altına alınmasıyla "virüsle yaşama evresi" denilen "ikinci aşamaya" geçilebileceğini söylüyor.

Ülkede 10 Mart'tan bu yana uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin en az 3 Mayıs'a kadar sürmesi planlanıyor. Salgın eğrisindeki göstergeler olumlu olursa bu tarihten sonra "ikinci aşamaya" geçiş söz konusu olabilecek.

Yerli ve milli imkanlarla solunum cihazı üretildi

İkinci aşama: Kısıtlamaların hafifletilmesi

İkinci aşamada kısıtlayıcı tedbirlerin kademeli olarak hafifletilmesi ve kurallar dahilinde bazı işletmelerin yeniden açılması bekleniyor. Bu aşamada sosyal hayat normale dönmese de hareketliliğin artması nedeniyle yeni kontrol mekanizmalarının devreye girmesi planlanıyor. Bunlardan biri de "irtibat izleme" (contact tracing) amaçlı cep telefonu uygulamaları.

İtalyan hükümetinin koronavirüs krizinin yönetimi için atadığı özel komiser Domenico Arcuri tarafından seçilen uygulamanın detayları bugün İtalyan basınında yer aldı. Haberlere göre İtalya'da, Milano merkezli Bending Spoons şirketinin geliştirdiği "Immuni" isimli uygulama kullanılacak.

Prof. Dr. Levent Yamanel korona virüs salgınında tarih verdi

Uygulamanın iki temel işlevi olacak

Klinik günlük: Kullanıcıların cinsiyet, yaş, kronik hastalıklar gibi bilgileri girdiği "klinik günlük" fonksiyonu ile kullanıcılar olası semptomlarını ve sağlık durumlarındaki değişiklikleri düzenli olarak güncelleyebilecek.

Takip sistemi: Bluetooth üzerinden, pozitif vakaların yakınında bulunan kişiler belirlenecek ve bu kişilere uyarı gönderilecek. Koronavirüs taşıyan bir kişiyle temasa geçenlere, kendilerini karantinaya almaları ve test yaptırmaları gibi tavsiyeler verilecek. (BBC Türkçe)

Sinemaya servet yatıran milyarder salgınla yıkıldı

BM Gıda ve Tarım Örgütü: Kovid-19 gıda sistemini etkileyebilir

Almanya: Salgın kontrol altında

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)