BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSinemaya servet yatıran milyarder salgınla yıkıldı----

Sinemaya servet yatıran milyarder salgınla yıkıldı

Sinemaya servet yatıran milyarder salgınla yıkıldı
17 Nisan 2020 - 13:53 www.finansgundem.com

Çinli milyarder Wang Jianlin dünya çapında sinema salonlarının virüs nedeniyle kapalı olmasından dolayı servetinin beşte birini kaybetti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çinli emlak milyarderi Wang Jianlin milyarlarca dolar değerindeki yatırımının korona virüs salgını nedeniyle yok olmasını izliyor. Dünyanın en büyük sinema operatörü şirketini kurmak için milyarlarca dolar harcayan Jianlin’in tüm yatırım planları sosyal mesafe önlemleriyle beraber yerle bir oldu.

Çin’de hayat normale dönmeye başladı. İnsanlar işlerine, alışveriş merkezlerine hatta virüsün ilk ortaya çıktığı canlı hayvan pazarlarına dahi gitmeye başladılar. Fakat sinemaların açılması halen insan sağlığı için uygun değil.

Dünya çapında sinemaların kepenklerini indirmesi sinema endüstrisinin karantina sonrası dönemde bile oldukça zor toparlanacağını gösteriyor. Yüzlerce müşteriyi tek bir kapalı mekâna sokmanın sosyal mesafe uygulamalarıyla çelişmesi sinemaların uzun bir süre daha kapalı kalmasına neden olabilir.

ABD’de normal şartlarda gişe rekortmeni filmlerin sinema sektörüne servet kazandırması gereken ikinci çeyrekte gişe hasılatlarının %96 oranında düşmesi bekleniyor.

Wanda Group’un sahibi olduğu Wanda Film Holding Çin’deki sinema salonu zincirinin en tepesindeki şirket ve ABD’deki AMC Entertaintment Holdings’in de kontrolü yine Wanda’ya ait. Wanda 2012 yılında eğlence sektöründe gelişmek amacıyla AMC şirketini 2,6 milyar dolara satın almıştı.

Çarşamba günü Wanda Film ilk çeyrekte 92 milyon dolara yakın bir kayıp yaşadıklarını açıkladı. AMC virüs nedeniyle işçi çıkarmaya başladı ve şirketin yöneticilerinin maaşları nakit koruması için kesildi. Mart’ın ortasında bütün sinema salonları kapandı. AMC perşembe günü likidite biriktirmek için 2025 yılına kadar 500 milyon dolar değerinde birinci dereceden ipotekli senet satışına başlayacağını belirtti ve hisseleri %37 oranında yükseldi.

Wang’ın serveti ise beşte bir oranında düşerek 14 milyar dolara geriledi. Wanda Film’in 2020 yılı boyunca cuma günü itibariyle Hong Kong borsasındaki değeri %17 düştü. AMC hisselerinin değeriyse New York borsalarında bu sene içerisinde perşembe günü itibariyle üçte iki oranında gerilemişti.

 

Macron: Çin'de bilmediğimiz bir şeyler oldu

 

İşte ‘sosyal mesafe’ bilekliği!

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)