BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveç'ten Tetra Pak’ a Rusya yasağı----

İsveç'ten Tetra Pak’ a Rusya yasağı

İsveç'ten Tetra Pak’ a Rusya yasağı
13 Haziran 2022 - 14:18 www.finansgundem.com

Tetra Pak, yaptırımlara katılmamasına rağmen içecek ambalajlarında hammadde sıkıntısı nedeniyle üretimde kısıtlamaya gideceğini bildirmişti

İsveç Ulusal Ticaret Kurulu, daha önce baskılara rağmen ülkede çalışmaya devam edeceğini açıklayan gıda ambalajı, gıda paketleme ve işleme şirketi Tetra Pak’ın Rusya’ya ürün ihracatını sürdürme talebini reddetti.

İsveçli Dagens Nyheter gazetesi tarafından paylaşılan haberde, mayıs ayının sonunda Tetra Pak’ın da aralarında bulunduğu bir dizi İsveçli şirketin Rusya’da yerelleştirilmiş üretim tesislerinin işletilmesi için gerekli ürünleri ihraç etmek amacıyla ülke hükümetine başvurduğu, özellikle Rusya’da her 10 süt ve meyve suyu ürününün 7’sini ambalajlayan İsveç menşeli Tetra Pak’ın Moskova bölgesindeki Lobnya fabrikasına insani gerekçelerle Rusya’ya ihracata izin vermesini istediği aktarıldı.

Gıda işleme ve paketleme çözümlerinde dünya lideri olan Tetra Pak’ın İsveç hükümetini Rusya’ya ihracatın durdurulması halinde şirketin varlıklarının kamulaştırılacağı, bunun da Rusya’ya şu anda sahip olmadığı teknolojilere erişim sağlayacağı konusunda uyardığı ifade edilen haberde, dolayısıyla Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik aldığı önlemlerin tam tersi etki yapacağının düşünüldüğü belirtildi.

İsveç Ulusal Ticaret Kurulu ise Tetra Pak ürünlerini Rusya’ya ihraç etmenin insani bir bakış açısıyla görülemeyeceğini belirterek şirketin iddialarına katılmadı.

Daha önce,Tetra Pak’ın Rusya’dan ayrılmayı planladığı bildirilmiş, ancak 23 Mayıs’ta Tetra Pak’ın basın servisi tarafından bu iddialar yalanlanmıştı.

Mcdonald's'ın Rusya’daki yeni ismi belli oldu

 

Yaptırımlar Rusya’nın gelirlerini artırdı

 

Deutsche Bank Rusya personelini Berlin’e taşıyor

 

Japonya Rusya ve Belarus'taki bankalara yaptırım uygulayacak

 

UniCredit, Rusya'daki yatırımlarını devrediyor: 'Listede Türkiye de var'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)