BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank Rusya personelini Berlin’e taşıyor----

Deutsche Bank Rusya personelini Berlin’e taşıyor

Deutsche Bank Rusya personelini Berlin’e taşıyor
08 Haziran 2022 - 15:31 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Batılı bankaların Rusya’dan göçü tüm hızıyla devam ediyor. Deutsche Bank Rusya’daki yüzlerce çalışanını aileleriyle birlikte Berlin’e çağırdı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank Rusya’daki teknoloji merkezinde çalışan yüzlerce çalışanını Berlin’deki merkezine yönlendiriyor. Alman bankası, Berlin’i Deutsche’nin yatırım ve kurumsal bankacılık aktiviteleri için teknoloji merkezi haline getirmeye karar verdi.

Financial News’in haberine göre, Deutsche Bank Rusya’da bulunan yaklaşık 1500 personeli için aileleriyle birlikte Berlin’e gitme seçeneği sundu. Bankaya yakın kaynaklar bu teklifin personelin yarısı tarafından kabul gördüğünü belirtiyor. Deutsche, bankanın Rusya merkezinde bulunan ve ülkede kalma konusunda karar bildiren çalışanlarla ilgili ne yapılacağına ise henüz karar verebilmiş değil. Personelin asıl görevi ise ticaret ve şirket bankacılığı için yazılım üretmek ve bu yazılımların sürdürülebilirliğini sağlamak.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Deutsche Bank Mart ayında Rusya’daki operasyonlarını sınırlandıracağını açıklamıştı. Banka Rusya’daki kredilerinin ve toplam varlıklarının sınırlı olduğunu bildirmişti. Ancak Deutsche’nin teknoloji merkezi sebebiyle bölgedeki personel varlığı önemli seviyede ve bankanın siber güvenlik riskleri buradan yürütülüyor.

Deutsche Bank’ın Rusya’daki personeli, bankanın yerel ve yurt dışı teknoloji iş gücünün %5’ini oluşturuyor. Banka Rusya’daki operasyonun durdurulması halinde Asya dahil olmak üzere diğer merkezlerindeki yetkinliklerini ölçebilmek için stres testi uyguluyor.

Düzenlemeler sonucunda bankanın Berlin biriminde yaklaşık 1000 personel çalışacak. Deutsche’nin ayrıca Bükreş’te, ABD’de ve Asya’da da teknoloji merkezleri bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte Batılı bankaların Rusya’ya yönelik yatırımları finans dünyasının en önemli tartışma konularından biri haline geldi. Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar Rusya’nın küresel finans sisteminin dışına itilmesi hedefliyordu. Ancak yaptırımlar aynı zamanda Rusya’da yatırımları bulunan Finans devlerinin zarar etmesi anlamına geldi.

Deutsche Bank Rusya yatırımları açısından diğer Avrupalı bankalara göre daha iyi bir konumda bulunuyor. İki büyük Avrupa bankası İtalyan UniCredit ve Fransız Société Générale savaş ilk patlak verdiği sırada Rusya’da yerel operasyonları bulunan bankalar arasında yer alıyordu. Fransız bankası yerel bankacılık birimini Rusya’nın en zengin insanlarından ve yerel bankanın da eski sahibi olan Vladimir Potanin’e geri satma konusunda anlaşmaya vardı.

UniCredit satış da dahil olmak üzere yerel işletme için bütün seçenekleri değerlendirdiğini belirtiyor. Banka yılın ilk çeyrek bilançosunda 1,4 milyar dolarlık kredi kaybı karşılığı ayırdığını açıkladı. UniCredit ayrıca Nisan sonunda Rusya’da olan toplam yatırımlarının 7 milyar euro olduğunu açıkladı. Bu rakam yerel işletmelerin yanı sora sınır ötesi ve türev yatırımlarını da içeriyor.

Avrupa'da yüzlerce uçuş iptal edildi!

 

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

 

Norveç'ten Ukrayna'ya askeri destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)