BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte gelecek krizin sorumlusu!----

İşte gelecek krizin sorumlusu!

İşte gelecek krizin sorumlusu!
15 Mart 2013 - 10:07 www.finansgundem.com

Bank of England, İngiltere'nin bir sonraki finansal krizinin neden kaynaklanacağını açıkladı

Bank of England (BOE) tarafından bugün yayımlanan bültende, özel sermaye fonları tarafından boom yıllarında satın alınan borçlu şirketlerin mali istikrara tehdit oluşturdukları belirtildi.
"2000'li yılların ortalarında Birleşik Krallık şirketlerinin özel sermaye fonları tarafından satın alınmasında dramatik bir yükseliş yaşandı" açıklamasını yapan banka, "Bu satın alımların bir çoğunda, özellikle en büyük olanları, önümüzdeki yıllarda daha sıkı kredi şartlarının uygulanacağını düşünürsek, yüksek borçluluk oranlarıyla mali istikrara tehdit oluşturacaklardır" dedi.
KREDİ KAYIPLARINDAKİ EN BÜYÜK FAKTÖR
2000'li yılların ilk 6 yılında özel sermaye anlaşmalarında büyük bir patlama yaşandığını belirten banka, borçluluğun özellikle kullanıldığının altını çizdi. Ayrıca satın alımların genelde bankalardan kredi alınarak yapıldığının altı çizilirken, önümüzdeki yıllarda daha da sıkılaştırılacak kredi şartlarının bu borçların geri ödenmesinde sıkıntı yaratabileceğini hatırlattı.
Banka ayrıca hükümet tarafından yeni bir düzenlemeyle regülasyon yetkilerinin artırılmasıyla beraber ilk olarak bu işi yoluna koyacağını belirtti.
BOE, Royal Bank of Scotland'ı (RBS) bu senaryoya örnek olarak gösterirken, bankanın Ekim 2008 yılında Hazine tarafından kurtarıldığını ve şimdi yüzde 83'üne vergi ödeyenlerin sahip olduğunu hatırlattı. RBS'in kredi kayıplarındaki en önemli faktörün borçlanarak satın almalara agresif bir giriş yapması olduğunun altı çizildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)