BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİstanbul'da en pahalı konutlar hangi ilçelerde----

İstanbul'da en pahalı konutlar hangi ilçelerde

İstanbul'da en pahalı konutlar hangi ilçelerde
17 Eylül 2023 - 17:06 www.finansgundem.com

İstanbul’un ilçeleri arasında konut fiyatlarının en pahalı olduğu ilçe Sarıyer olarak belirlendi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyatlarının en pahalı oluğu ilçeleri açıkladı. Gökce, İstanbul'da 1 yılda konut fiyatlarında yaşanan artışın enflasyonun üstünde olduğunu belirtti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sosyal medya hesabından İstanbul'un ilçelerindeki 1 yıllık konut fiyat değişimlerini gösteren verileri paylaşarak artan fiyatlara ve bunun nedenlerine dikkat çekti.

2022 Ağustos’u ile 2023 Ağustos ayı verilerini karşılaştıran Gökce, 2022’de 17 bin 408 olan konut satışının 2023’te yüzde 6 düşüşle 17 bin 408 olduğunu kaydetti.

SARIYER PAHALILIKTA BİRİNCİ SIRADA

İstanbul’da ortalama konut fiyatının ağustos ayında 4 milyon 677 bine çıktığını kaydeden Gökce, “Ortalama konut fiyatının en yüksek olduğu ilçemiz Sarıyer. Sarıyer’i Beykoz ve Kadıköy takip ediyor.  En düşük ilçemiz ise Esenyurt. 27 ilçemizde konut satış fiyatı İstanbul ortalamasının altında” ifadelerini kullandı.

Gökce, İstanbul’da ortalama konut satışı fiyatının yüzde 68’le enflasyonun üzerinde arttığını belirterek “Ücretlilerin maaş ve gelirlerinin çok daha düşük oranda artması nedeniyle, bugün çalışanların konuta erişmesi geçen yıla göre daha zor” dedi.

FİYATLARDAKİ ARTIŞ BARINMA KRİZİNE YOL AÇIYOR

Konut fiyatlarındaki artışın barınma krizine yol açtığını vurgulayan Gökce şu ifadeleri kullandı:

“Konut fiyatlarındaki artış bizi mülksüzleşme, konut erişimin kısıtlanması ve derinleşen barınma krizi ile karşı karşıya bırakıyor."

"Yabancılara konut satışının sürmesi ve makroekonomik koşullar nedeniyle de konuta yönelik talep, doğal dengenin üzerinde devam ediyor."

"Bu yüzden hem İstanbul’un deprem direncini arttırmak, hem de anayasamızda ifadesini bulan konut hakkını korumak için sosyal konut üretimini önemsiyoruz. Yurt ve sosyal konut üretimi piyasa dengelerini düzenleyeceği gibi, vatandaşlarımızın konut hakkını da koruyacak önemli bir araçtır."

"Sosyal konut üretiminin yetersiz olması ve kamunun sosyal konut ya da kiralık sosyal konut kullanımını da içeren bütünlüklü bir konut politikası olmaması nedeniyle barınma krizi daha da derinleşiyor, vatandaşlarımızın konuta erişimi azalmaya, çalışanların, emekçilerin İstanbul’da barınma imkanı da yok olmaya devam ediyor."

"Ne yazık ki emlak piyasasını kamucu politikalar değil rant odaklı uygulamalar domine ediyor. Bu uygulamaların değişmesini bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.(Sözcü)

Yabancıya konut satışında sert düşüş

 

Fiyatlar uçtu, müteahhit temkinli: Konut arzındaki sorun derinleşiyor

 

Türkiye konut fiyatı artışında zirvede

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)