BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİsrail’de enflasyon üst üste ikinci ayda da geriledi----

İsrail’de enflasyon üst üste ikinci ayda da geriledi

İsrail’de enflasyon üst üste ikinci ayda da geriledi
16 Kasım 2023 - 13:12 www.finansgundem.com

Savaşın etkisiyle enflasyonun artacağına yönelik beklentilerin aksine İsrail'de enflasyon üst üste ikinci ayında da yavaşlarken kredi kartı harcamaları ortalamanın yüzde 20 altına düştü.


Hamas’la savaş nedeniyle fiyatların artacağı yönündeki önceki tahminlerin aksine İsrail’de enflasyon üst üste ikinci ayda da yavaşladı.

Çarşamba günü yayımlanan enflasyon verilerine göre İsrail’de enflasyon ekim ayında yıllık bazda yüzde 3,7 ve aylık bazda yüzde 0,5 arttı. Eylülde enflasyon yıllık bazda yüzde 3,8 olarak açıklanmıştı.

Enflasyondaki düşüşte kiralık konut fiyatlarındaki artışların yavaşlaması ve başta kültür ve eğlence olmak üzere tüketici talebindeki büyük düşüş etkili oldu.

Enflasyon yavaşlasa da yüzde 1-3 olan resmi hedef aralığının üzerinde kalmaya devam ediyor.

Savaş en çok eğlence ve turizm sektörlerini etkilerken 300 binden fazla yedek askerin askere çağrılması bazı sektörlerde işçi sıkıntısına yol açtı. Çatışmaların beşinci haftasında, kredi kartı harcamaları 2023’teki ortalama bir haftaya kıyasla yüzde 20’den fazla azaldı.

Barclays ekonomistleri İsrail ekonomisine ilişkin yayımladıkları bir raporda, “İsrail ekonomisinin keskin toparlanmalar gösterdiği önceki kriz dönemlerinin aksine, güvenlik sorunlarının da etkisiyle bazı sektörlerin toparlanması daha fazla zaman alacağından daha kademeli bir toparlanma bekliyoruz” dedi.

Barclays ekonomistleri “İşgücü kıtlığı, düşük talepten kaynaklanan dezenflasyonist baskıları dengeleyebilir ve daha derin bir gevşeme döngüsünün kapsamını sınırlayabilir” dedi.

Merkezi İstatistik Bürosu tarafından ekim ayı için yapılan bir ankette, savaşın zaman içinde keskin bir deflasyonist etki yaratacağını öngörüldü. Tel Aviv merkezli Leader Capital Markets geçtiğimiz günlerde bir yıl sonrası için enflasyon tahminini yüzde 2,6’ya düşürdü.(Sözcü)

İsrail bombalamaya devam ediyor: Gazze'de can kaybı artıyor!

 

İsrail muhalefetinden Netanyahu'ya tepki: Görevden alınsın

 

İsrail’den yeni operasyon sinyali!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)