BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, "Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru"nda önemli kavşak olacak----

İsrail, "Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru"nda önemli kavşak olacak

İsrail, Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridorunda önemli kavşak olacak
10 Eylül 2023 - 22:36 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail'in "Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru" projesinde önemli kavşak noktası olacağını ifade etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin, Hindistan'ı Orta Doğu ve Avrupa'ya bağlayacak "Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru" projesinde önemli kavşak noktası olacağını bildirdi.

Netanyahu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Hindistan'ı Orta Doğu ve Avrupa'ya bağlayacak "Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru"yla ilgili, "İsrailli vatandaşlara, İsrail'in bu ekonomik koridorda önemli bir kavşak olacağına dair müjdeyi vermekten memnuniyet duyuyorum." ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'deki demir yolları ve limanların, Hindistan'dan Orta Doğu üzerinden Avrupa'ya, Avrupa'dan da ters yönde Hindistan'a yeni bir kapı açacağını kaydetti.

ABD'nin, bu projeye katılmak için İsrail'le birkaç ay önce temas kurduğunu ve o tarihten bu yana bu atılımın gerçekleşmesi için yoğun diplomatik temasların gerçekleştiğini belirten Netanyahu, bu projenin Orta Doğu'nun çehresini yeniden şekillendireceğini vurguladı.

Netanyahu "İsrail tarihindeki en büyük işbirliği" olarak nitelendirdiği bu projenin, demir yollarının, fiber optik kanalların ve elektrik hatlarının döşenmesini ve diğer altyapı işlerini kapsayacağını ifade etti.

"Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru"

Hindistan'da "Tek Dünya, Tek Aile ve Tek Gelecek" temasıyla düzenlenen 18. G20 Liderler Zirvesi bugün sona ermişti.

Hindistan'ın ev sahipliği yaptığı G-20 zirvesinin oturum arasında "Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklıkları ve Hindistan-Orta doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru" adlı etkinlik düzenlenmişti.

ABD Başkanı Joe Biden da etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bugün, yeni bir Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru için tarihi anlaşmayı sonuçlandırdığımızı duyurmaktan gurur duyuyorum." demişti.

Biden’dan 'Ekonomi Koridoru’na övgü: Büyük bir anlaşma

Modi açıkladı: Batı Asya ile Avrupa arasında ticaret koridoru

İtalya, Çin'in Kuşak-Yol projesinden ayrılıyor

AB'den G20 mesajı: Daha hızlı ve daha temiz ticaret

Emine Erdoğan first lady'lerle ziyaret turunda

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)