BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden’dan 'Ekonomi Koridoru’na övgü: Büyük bir anlaşma----

Biden’dan 'Ekonomi Koridoru’na övgü: Büyük bir anlaşma

Biden’dan 'Ekonomi Koridoru’na övgü: Büyük bir anlaşma
09 Eylül 2023 - 18:27 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, yeni Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru’nu ‘Büyük bir anlaşma’ şeklinde tanımladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Hindistan'ı Orta Doğu ve Avrupa'ya bağlayacak 'Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru'nu duyururken, bu koridoru 'büyük bir anlaşma' olarak nitelendirdi.

Biden, Hindistan'ın ev sahipliği yaptığı G-20 zirvesinin oturum arasında düzenlenen Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklıkları ve Hindistan-Ortadoğu-Avrupa Ekonomik Koridoru etkinliğinde konuştu.

ABD Başkanı, söz konusu koridorun faaliyete geçmesine ilişkin "Bu gerçekten büyük bir anlaşma. Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye teşekkür etmek istiyorum. Tek dünya, tek aile, tek gelecek. Bu G20 zirvesinin odak noktası bu. Birçok bakımdan bu, ortaklığın da odak noktası” ifadelerini kullandı.

Düşük ve orta gelirli ülkelerdeki altyapı açıklarını gidermeye çalışırken yatırımlarının etkisini en üst düzeye çıkarmaları gerektiğini kaydeden Biden, “Bugün, yeni bir Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru için tarihi anlaşmayı sonuçlandırdığımızı duyurmaktan gurur duyuyorum” dedi.

ABD olarak Hindistan'dan tüm Avrupa'ya uzanan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Ürdün ve İsrail ile bağlantılı gemilere ve demir yoluna yatırım yapacaklarını belirten Biden, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye teşekkür etti.

Trans-Afrika koridoruna yatırım

Sahra altı Afrika'da trans-Afrika koridoruna yatırım yapmak amacıyla özel bir kamu ortaklığı için çalıştıklarını ifade eden Biden, buna AB'nin de dahil olduğunu kaydetti. Biden, Angola'dan Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Zambiya ve Hint Okyanusu'na kadar uzanacak yeni demir yolu hattına yatırım yapacaklarını aktardı.

Bunun yalnızca 'ray döşemekten öte' bir proje olduğunu dile getiren Biden, “Bu, iş yaratmak, ticareti artırmak, tedarik zincirlerini güçlendirmek, bağlantıyı artırmak, birçok ülkedeki kişiler için ticareti ve gıda güvenliğini güçlendirecek temelleri atmakla ilgili. Bu, oyunun kurallarını değiştiren bir bölgesel yatırımdır ve her ikisi de ileriye doğru atılmış büyük adımlardır” şeklinde konuştu.

Dünya, dönüm noktasında

Biden, Afrika, Asya ve Amerika kıtasında ekonomik alanlar geliştirmeyi sürdürdüklerini belirterek, ABD'nin ortaklarıyla birlikte dünya genelindeki altyapı açıklarını kapatmak için gereken trilyonlarca yatırımı harekete geçirmek için çalıştıklarını anlattı. Dünyanın ‘tarihin dönüm noktasında durduğunu’ belirten Biden, bugün alacakları kararların geleceğin gidişatını etkileyeceği noktada olduğunu söyledi.

Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru'nda Hindistan, BAE, Suudi Arabistan, Avrupa Birliği, Fransa, İtalya, Almanya ve ABD yer alıyor.

AB'den G20 mesajı: Daha hızlı ve daha temiz ticaret

 

Modi açıkladı: Batı Asya ile Avrupa arasında ticaret koridoru

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)